Noua divizie de performanta R de la VW debuteaza la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.01.2010
Debutul oficial al noii divizii de performante a celor de la Volkswagen va avea loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Cei de la Volkswagen au creat propriul lor rival al diviziilor de performanta deja consacrate ale unor producatori precum BMW, Mercedes-Benz si Audi. Noua divizie de performanta a celor de la Volkswagen se numeste R GmbH si va dezvolta versiuni mai performante ale modelelor deja existente in gama constructorului din Wolfsburg. Primele exemple sunt Scirocco R si Golf R, modele care au debutat deja pe piata si care vor fi primele create de noua divizie separata VW.

Nemtii de la Volkswagen au creat divizia R din nevoia de diferentiere a modelelor de performanta de gama standard a constructorului din Wolfsburg. Divizia R este una paralela cu divizia Individual a celor de la Volkswagen, care oferea numeroase elemente de personalizare.

Divizia R este cea de-a doua divizie sport din Grupul VAG, dupa Quattro GmbH de la Audi, cea care dezvolta modelele care poarta indicativul S si RS. Comparatia dintre diviziile M, AMG si Quattro si noua divizie R a fost facuta chiar de directorii Volkswagen in cadrul unui eveniment din Ellmau, Austria.

Via | Allworldcars

Comentarii (10)

  • R
    deci va fi asa: polo r, golf r passat r ...

    sharan r nu ? :))
    3 3
  • dsfsdfs
    nu te entuziasma, vor fi doar resturi de la audi, cand audi folosea motorizarea golfului R pe audi s3 vw avea un 3.2 greoi de 250 cp care era umilit cu usurinta de un 2.0 t de la opel sau saab. e doar marketing.
    7 8
  • aramis
    @dsfsdfs
    Bai gogosarule,tu nu stii sa faci diferenta intre un motor aspirat si unul turbo,dar iti dai impresii de cunoscator!Macar da un search pe "goagal",apoi vino sa discutam,sa ne uimesti tu atotstiutorule,minunatule si mirobolantule cu multele tale cunostinte auto!PS D-ala ca permisu' ai si tu?(ma indoiesc,abia ti-au trecut cosurile de pe fata)
    3 4
  • ce tampenii
    Auzi si la ala R32 umilit de 2.0 turbo de opel.....mare-Ti-e gradina Doamne
    6 3
  • Vw face si masini?
    pentru posesorii de golf 4 variant cu 200 de mii de km

    Opel Astra Opc 2.0 T 240 CP

    vs

    Golf R32 3.2 V6 250 CP

    http://www.youtube.com/watch?v=zW8UZzVqwSo


    U M I L I N T A ! !

    Vw numai face masini din 2003 stati linistiti.
    4 5
  • Pt astia care intreaba daca VW face masini
    http://www.fastestlaps.com/track7.html
    http://www.fastestlaps.com/track24.html

    Dati si voi un "find" pe pagina la Golf R, respectiv Scirocco R. Si sa ma anuntati si pe mine daca vedeti pe cineva din clasa lor cu un timp mai bun. Mai uitati-va si ce masini au timpi asemanatori.
    Pana si mult trambitatul Megane3 RS despre care multi spuneau ca va spulbera tot, e undeva in spate, nu cu mult ce e drept.
    Trageti voi concluziile...

    Site-ul este foarte usor de folosit. Un simplu search si ai timpii pt orice masina pe toate circuitele.
    3 1
  • Doamne ce cretinoizi pe forumu asta.gasesc si ei un film pe net si ia uite cum face opel un golf r32 nu zic ca Astra OPC nu e masina adevarata dar totusi.Da si este foarte relevant filmu ce sa zic
    3 1
  • aramis
    astra OPC
    Astra OPC cu a ei suspensie spate de un "rafinament si tehnologie" uimitoare(pentru anii 70-80)nu a fost in stare niciodata sa puna pe asfalt puterea decenta a motorului turbo!A fost si este o masina pentru drumuri drepte,fara curbe sau mai grav denivelari.Asta pentru pupinOPC-istii de pe forum!Mai cititi si voi ce spun revistele si siteurile de specialitate,mai informati-va despre subiect inainte de coment!A... si buba cu suspensia spate(deh "independenta" e scumpa,chiar daca e mai buna,reducem costuri)se pastreaza si la noul model!
    6 1
  • pentru Blue
    asta care ne-a dat link-ul cu Opelul si cu R32 nu intelege ca liniutza nu conteaza...cum sta masina pe sosea si pe curbe este important...si aici Opelul care nici macar nu are bascule pe spate e cam cel mai prost din clasa....iar iubitorii de Opel,Ford etc. tb sa inteleaga ca VW este cea mai buna masina sub clasa premium...Audi, BMW, Mercedes
    0 0
  • pentru Blue
    era normal sa piarda R32-ul in linie dreapta.....ESTE MULT MAI GREU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru