OFICIAL: BMW prezinta noul ActiveHybrid 5 inainte de Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.02.2010
BMW a prezentat primele imagini si informatii ale lui ActiveHybrid 5 Concept, model care va debuta la Salonul Auto de la Geneva.

BMW a prezentat primele imagini oficiale ale versiunii concept a lui ActiveHybrid 5. Modelul este versiunea hibrida a lui Seria 5 F10 si este asteptat sa intre in productie undeva in decursul anului 2011. Hibridul bazat pe BMW Seria 5 va fi cel de-al treilea model de acest gen din gama BMW dupa lansarea lui ActiveHybrid X6 si ActiveHybrid 7.

Noul hibrid de la BMW preia sistemul de la ActiveHybrid 7 cu un motor mai puternic, de 54 CP. Astfel, noul hibrid bazat pe Seria 5 F10 ar avea capacitatea de a se deplasa doar pe energie electrica la viteze mici. Spre deoserbire de ActiveHybrid 7 si ActiveHybrid X6, modelul bazat pe Seria 5 nu va utiliza un V8, ci motorul N55B30 care ofera 306 CP. Sistemul hibrid al acestui model beneficiaza de un ambreiaj amplasat intre motorul electric si propulsorul cu combustie interna, ceea ce permite oprirea celui din urma in timpul functionarii motorului electric.

BMW a dezvoltat o serie de strategii pentru a controla sistemul hibrid al noului model bazat pe Seria 5, iar una dintre acestea implica monitorizarea traseului pe care il va urma soferul prin intermediul hartilor GPS pentru a putea utiliza cat mai mult din trenul de propulsie hibrid.

Astfel, modelul ar putea anticipa prezenta unei curbe sau a unui loc in care soferul va fi nevoit sa incetineasca, ceea ce va duce la o pregatire pentru regenerarea unei cantitati cat mai mari de energie cinetica. Pentru moment, cei de la BMW au declarat ca versiunea hibrida a lui 535i este cu 10% mai eficienta decat versiunea standard a acestuia.

Via | BMW

Comentarii (22)

  • N55B30
    Vreau sa vad noile performante ale acestui motor.(N55B30).
    Oare cine ia BEST ENGINE in THE WORLD !?
    Audi are idee de hybrid sau numai BMW si Mercedes-Benz fac pasi in acest domeniu?
    10 14
  • @BMW-M
    Amice, m-am saturat de comentariile tale. Nu sunt eu fan germane dar deja ma calci pe nervi. Tu ai mai vazut alta marca in afara de BMW?
    17 5
  • bmw vs lexus.......hibride
    bmw se apropie cu pasi destui de mari de rivalu lexus in domeniu hibridelor............
    se para ca si pe sectoru asta e o concurenta destul de mare........deocamdata numa intre lexus si bmw............
    P.S- cat de bine poate sa arete spoileru fata ..........superb
    8 4
  • Imi place foarte mult cum arata Seria 5, de mult nu mi-a mai placut un BMW (la design ma refer, nu dati cu parul :))

    "Pentru moment, cei de la BMW au declarat ca versiunea hibrida a lui 535i este cu 10% mai eficienta decat versiunea standard a acestuia."
    Si pentru ca este eficienta cu numai 10%, oare merita sa dai (mult) mai mult pe masina asta? Astept mai multe informatii, pentru ca, sa fiu sincer, nu prea cred ca merita. De fapt da, ca sa ai BEST ENGINE in THE WORLD :))

    tzenu_bmw, vezi ca nu sunt "numa" Lexus si BMW, mai e unul "mare si tare" ;)
    11 3
  • McLaren
    repede te saturi .
    Eu am mai vazut si alte marci inafara de BMW nu are nimic placerea de a conduce cu alte marci.
    6 9
  • Pt tzenu_bmw
    Daca tot traiesti cu impresia ca numai Lexus si BMW au hibride ia fii atent:
    1.Cayenne S Hybrid:375cp /0-100 6.5 sec/ consum MEDIU 6.8
    2.Hyundai Santa Fe Blue Hybrid :2.4L+electric 40 cp/ 6.2l/ 148g/km
    3.Mercedes S 300 Bluetec Hybrid:224 cp/ 560Nm/ 5.4l/ 142g.............
    Si mai sunt n exemple.
    Cand va reusi un BMW sa se apropie de specificatiile acelui Cayenne S Hybrid mai vb.
    6 5
  • @Mclaren
    Omul destept asculta si nu raje ca animalul.
    Eu am mai vazut si alte marci inafara de BMW nu are nimic placerea de a conduce cu alte marci.
    Mercedes-Benz reuseste masini bune , unica problema e Designul classic si motoarele putin inferioare BMW .
    IN rest sunt masini foarte bune.
    6 7
  • prost ca noaptea
    Bai BMW-M, invata sa scrii
    6 3
  • ...
    @123 tot astia vorbesc. am vazut o gramada de bmw-uri la semafor cu toate geamurile lasate jos si cu manelele la maxim. rusine. daca as fi in locul nemtilor nu le-as mai vinde tiganilor de manelisti asemenea masini. parca vad ca acest "bmw-m" are o dacie pe care i-a dat-o bunicu`. asa ca. numai deaia imi este rusine ca sunt roman, din cauza manelistilor.
    6 5
  • ...
    @123. sa-i dam pace. in general asa se exprima manelistii. ma taci sau iti dau 2 pumni in gura. asa ca atata timp cat romania este bantuita de aceste specimene pe numa "manelisti" nu ne vom ridica nici macar la talpa de la papuc a nemtilor. ei ne trag in jos.
    7 3
  • @scuderia
    Adevarul e ca de-asta nu mai dorm managerii de la BMW noaptea, ca in Ro (si nu numai) masinile in mare parte sunt conduse de cocalari si "uameni" care cred ca "BMW e tata lor!, Exista BMW si restu', Daca nu iti iei BMW este in maaare prost" etc :)) Sunt interesati sa-si vanda marfa. pe mana cui ajunge nu conteaza, pentru ca iese banul.
    Ia uite ce zice BMW-M, ca a vazut multe marci (il cred) si nimeni nu ofera placerea de a conduce precum un BMW (inseamna ca numai BMW a condus-daca a condus). Chiar nu are rost sa intru in detalii gen Honda Accord, tot ce inseamna Lexus, Subaru Legacy, SAAB 9-5 Turbo sau, de ce nu, un Volvo T5 sau T6. Iar exemplele pot continua. Omul asta gandeste intr-un "mare fel", doar nemtii stiu sa faca masini :))
    Cinste inginerilor BMW, halal fani.
    11 4
  • @123
    @123S-a gasit un destept sa ma invete a scrie .
    @Scuderia . Scuze eu nu sunt tigan, sunt Basarabean.
    Si la noi tot se asculta si manele si rusesti cu toate ca nu iubesc bolsevicii , dar nu cred ca are importanta ce muzica canta in BMW .
    La BMW VALVETRONIC-ul de sub capota canta mai bine ca la Audi si Mercedes-Benz si de aceea la multi nu va place BMW .
    Eu vad ce e in Chisinau aceea e si la Bucuresti .
    BMW-ul face legea.
    Va dau un caz eram in germania si pe strada Mercedes-Benz Strasse in Stuttgart la intersectia cu podul de pe Neckar un M5 intra cu DRIFT intr-o cotitura , atunci mi-am dat seama ca soferii BMW stiu de ce aleg BMW oriunde in lume si nu e unicul caz cand vad BMW-urile ca fac legea pe drumurile tarii , asa ca nu numai in ROMANIA e situatia care este si in Basarabia e la fel aproape toti soferii BMW sunt nervosi ca si motoarele masinelor.
    7 6
  • BMW-M
    Prietene, BMW face legea doar in capul tau.Tu vrei sa spui ca ai avut o revelatie referitoare la cat de tari sunt bmw-urile si soferii lor atunci cand ai vazut cum un dobitoc la volanul unui M5 facea drifturi prin oras,pe drumurile publice , la intersectia unei strazi cu un pod?
    Hai sa te luminez un pic, ala era un cretin inconstient si iresponsabil al carui neuron nu ii silabisea ca poate provoca un accident si in consecinta ranii sau poate chiar omori pe cineva.Ti-a trecut putin prin cap ideea ca acel dobitoc putea pierde controlu si te putea accidenta chiar pe tine?Nu cred, tu erai fascinat de drift!!
    Am spus-o de n ori, nu desconsider marca bmw ci doar cretinii care se cred la raliu pe drumurile publice.
    P.S.:NU CONDUCETI MAI REPEDE DECAT POATE INGERUL VOSTRU ZBURA.
    10 4
  • BMW
    Sunt deacord cu tine ca e periculos orice joc la volan.
    Dar fii sigur ca nu toti prostii isi permit sa faca drifturi in germania si inca pe Mercedes-Benz strasse cu BMW M5. Eu nustiu cine era la volanul Bavarezului dar sunt sigur ca era maestru.
    Eu usor sa deosebesti un drift facut profesionist cu unul facut de un prost care incearca ceva vede pe youtube.
    Eu eram in alt unghi al strazii si el cum a intrat in viraj, in partea in care se ducea in drift nu era nimeni.Lumea era in spatele lui asteaptam cu totii sa se faca verde sa trecem strada.
    6 3
  • @Fonta
    BMW X6 ActiveHybrid : 485CP(V8), 0-100 km/h 5.4 sec., cosum mixt 9,9l/100
    5 2
  • completare
    am uitat de BMW Vision Efficient Dynamics 356cp(diesel) 0-100 4,8 sec., consum mixt 3.5 l/100km, emisii 99 g CO2, autonomia totala de 700 de kilometri.

    Stiu ca e un cocept sport si nu f. mare ca dimensiuni, insa sunt de remarcat performantele "ECO"
    4 2
  • pt Fonta
    Ceva normal ca au mai multi constructori hibride in ograda lor io mam referit ca Bmw si Lexus conduc clasamentu..........
    Vezi Lexus cate modele hibride are in gama sa...........cred ca 4 sau 5.
    Vezi Bmw care are X6 ACTIVE HIBRIDE......ACTIVE HIBRIDE 7.........5 asta si va iesi si la Seria 1.........deci...........
    tot pt Fonta........
    Cayenne s Hybrid so anuntat numa de 2-3 zile deci............
    Toti constructori par sa adopte noul trend(ma refer la motorizari 1+1)
    numa ca Lexus si Bmw deocamdata e tatal lor.........
    de fapt Lexus............
    3 3
  • LauCalin
    @tzenu_bmw
    Te-ai interesat la cine m-am referit? Vezi ca mai e unu' mai "jmecher" in hibride decat BMW, care face hibride in serie de mai bine de 10 ani. E din Japonia. Sa inteleg ca si tu numai de BMW ai auzit?! :))
    4 3
  • @Laucalin
    Dupa parerea mea tu nu prea ai idee de masini, Si BMW are de multi ani motoare pe HIDROGEN, asa lasa tu lexus .
    Lexus nu reuseste de cand e lexus sa obtina vreun titlu sau nominalizare la motoarele lor.
    pe cand BMW e taticul motoarelor cu 44 de nominalizari internationale , urma de Honda cu 26 si etc....
    Asa ca lexus e tatic pentru ei nu si tatic international.
    4 2
  • @Bayer
    Felicitari, te-ai prins. Era vorba de Honda care are hibrizi in serie de mai bine de 10 ani. Cat despre motoare cu HIDROGEN (ca sa folosesc si eu Caps Look-la fanii BMW am vazut ca se poarta), prietene, las-o balta. Tehnologia aia e prea complexa pentru a fi pusa in serie. Gandeste-te numai cat ar costa sa se construiasca statii de alimentare. In plus o masina pe hidrogen este mai scumpa decat una electrica, deci, cel putin teoretic, momentan nu e posibil sa se lanseze in serie asa ceva. Cred ca esti foarte mandru de premiile obtinute de BMW, mai ales ca stii de ce BMW le-a castigat si "nimeni" nu stie sa faca motoare, hai sa nu zicem la fel de bune ca ei, ca sa nu lezez orgoliul fanilor BMW, ci pe "jumatate".. Felicitari inca o data!:))
    6 2
  • @laucalin
    Eu sunt de acord si cu Bayer si cu Laucalin.
    Motoarele pe petrol inca acopera 95% din transportul mondial..
    Unde BMW e inca cel mai nominalizat motorist din lume.
    Sunt de acord ca japonezii au facut primii pasi in hybrid dar functia hybrid abia ajunge la 15% din puterea masinii.
    Adica partea cu 85% din putere si miscare este aprovizionata de motoarele cu petrol unde BMW face legea .
    SI Hidrogen e o tehnologie foarte ECOLOGICA mult mai ecologica ca multe alte tehnologii , sper ca in urmatorii ani sa apara si statii si masini bavareze si nu numai bavareze dar si din alte landuri cu asemenea motoare .
    BMW gandeste eficient si dinamic.
    5 2
  • Excomunicatorul
    La vanatoare
    Puscava-r nemtii...cu BMW-urile voastre cu tot.

    Mai vedem noi unde ajunge piata globala a automobilelor.

    Pana atunci,sa lasam rafinariile sa-si faca treaba.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru