Opel Astra Sports Tourer - primele imagini şi informaţii

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.06.2010
Cea de-a zecea generaţie a compactei de la Opel, Astra J, a primit şi o versiune break, intitulată Sports Tourer. Modelul va fi urmat în curând de o versiune coupe, aşteptată să debuteze în următoarele luni.

Opel a prezentat primele imagini şi informaţii ale lui Astra Sports Tourer. Modelul reprezintă versiunea break a lui Astra J şi renunţă la denumirea Caravan – folosită de generaţiile precedente – în favoarea numelui Sports Tourer, care este folosit şi de Insignia. Responsabilă pentru design-ul acestui model este tot echipa lui Mark Adams, iar design-ul este legat strâns de fratele său hatchback.

Noul Opel Astra Sports Tourer are acelaşi ampatament cu versiunea hatchback a lui Astra J, dar diferenţa stă în spatiul oferit de noul model. Cu scaunele pliate, portbagajul oferă 500 de litri, iar plierea scaunelor din spate oferă o podea plată şi un spaţiu de 1.550 de litri – ceea ce depăşeşte valorie oferite de Golf Variant şi Focus Estate (generaţia actuală). Lungimea maximă a încărcăturii este de 1.835 milimetri, iar spaţiile de încărcare de la interior totalizează 75 de litri, o creştere de 50% faţă de generaţia precedentă a acestui model.

Gama de motorizări a lui Astra ST va fi reprezentată de trei unităţi otto şi trei diesel-uri. Motoarele pe benzină sunt formate de o unitate de 1.4 litri şi 100 CP, o unitate de 1.6 litri şi 115 CP, precum şi o unitate supraalimentată de 1.4 litri care oferă 140 CP.

Diesel-urile constau din două unităţi de 1.7 litri care oferă 110, respectiv 125 CP, iar vârful gamei este reprezentat de un motor de 2.0 litri care oferă 160 CP. Acest model nu va avea o versiune de performanţă, dar o versiune EcoFlex va fi lansată ulterior şi va fi echipată cu un motor diesel de 1.3 litri şi 95 CP. Versiunea respectivă va beneficia şi de tehnologia stop-start.

Şasiul acestui model are setări similare cu cel folosit de versiunea hatchback, iar ecartamentul rămâne acelaşi cu cel al versiunii respective de caroserie. Suspensia spate tip Watt a fost păstrată de inginerii Opel şi pentru Astra ST, iar amortizoarele au fost revizuite pentru a putea suporta o sarcină mai mare. Interiorul lui Astra ST are şanse mari să fie aproape identic cu cel al versiunii lansate anul trecut, singura diferenţă notabilă fiind la nivelul portbagajului.

Opel Astra Sports Tourer va fi disponibil pentru comenzi începând cu luna octombrie, iar primele livrări ar trebui să se desfăşoare până la sfârşitul anului 2010.

Via | Opel

Comentarii (13)

  • Napoleon
    de unde veniti cu informatiile astea ?
    - sunt varza, e plin de greseli.
    10 2
  • gordini
    FALIMENT
    Caruta nemteasca pentru trasportat berea. Creca cele mai proaste masini din lume sunt Opel. Copiate prost si cu interioare facute parca de copi retardati.
    5 42
  • andrei
    astra
    foarte frumoasa
    15 3
  • ...............
    ..............
    frumoasa.....mie imi place
    15 1
  • astras
    astra
    gordini, poti sa ai o parare personala, dar incearca sa o tii pentru tine...ia-ti loganul si du-te
    22 1
  • astra
    Astra mea face 18 ani in august si e o masina cum nu cred ca o sa mai am...fiabilitate de nota 10, nu am ce-i reprosa...asa ca...bravo opel!
    21 3
  • @gordini - esti belea omule. Nu te-ai plictisit de ineptiile astea?
    16 2
  • you_hooo
    noua stea
    noua stea de la opel... frumoasa pentru o masina destinata transportului.
    12 1
  • krajla
    design
    Forma spatelui cam seamana cu Passat variant
    1 11
  • problema la opel nu sunt masinile....problema la opel sunt fanii acestei marci (atentie, nu posesori, ci fani) care sunt sub orice critica.....fosti posesori de dacii care au trecut la opel astra g si cred ca sunt cele mai bune masini....in rest e o marca corecta.
    1 12
  • @gordini
    mai bine ai lua un abecedar de "copi" in brate si l-ai rasfoi putin..
    in alta ordine de idei te asigur ca absolut orice angajat Opel care a gandit, desenat si proiectat vreo masina este de 10 ori mai destept decat tine sau restul neamului tau..daca vrei, punem de un sondaj prin - sau +..
    19 0
  • astra J
    Salutare tuturor,

    fara sa vreau a intra in polemica, pot sa va spun ca am o astra J de vreo 3 sapt. Nu cunosc generatiile anterioare (G, H) pentru ca am avut alte marci.
    Personal, gasesc ca generatia J este o masina foarte buna. Motorul (1.7 125 cp) se comporta bine, avand in vedere masa masinii (1.5 tone). Cat priveste interiorul, este foarte bine lucrat, iar design-ul placut.
    Pe scurt, cred ca am facut o alegere buna.

    Nu sunt fanul vreunei marci, doar v-am spus parerea unui posesor. Poate cuiva de aici ii va fi de folos.

    Succes tuturor!

    P.S.: si mie imi place versiunea Sports Tourer.
    8 0
  • George
    Aspect exterior
    Eu cred ca arata chiar mai bine decat varianta hatch. E o parere personala. Insa, stiti vorba aia "de gustibus..."
    Oricum, pare o masina de familie absolut onorabila.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru