Platforma lui Porsche Panamera va fi folosita si pentru alte modele din grupul VAG

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.09.2009
Sasiul lui Porsche Panamera ar putea fi folosit si de alte modele din grupul VAG, in conditiile in care acesta este potrivit pentru aplicatia respectiva.

Volkswagen va folosi platforma lui Porsche Panamera pentru a crea alte modele, pe care le va comercializa la un pret mai scazut. Germanii de la Volkswagen vor face aceasta miscare pentru a profita cat mai mult de pe urma noii achizitii, respectiv compania Porsche AG. Astfel, platforma lui Porsche Panamera ar putea prinde viata si sub sigla Bentley, Audi, Bugatti sau Lamborghini.

Cel mai probabil, platforma lui Porsche Panamera va ajunge pe un model din gama Bugatti. Aceasta speculatie este bazata pe faptul ca sasiul lui Panamera este construit din otel, iar Bugatti beneficiaza de cele mai puternice motoare din grupul VAG, iar masa sporita a sasiului Porsche din otel nu va fi o problema pentru acestea. Bentley cauta o plaforma din aluminiu pentur noul Continental, pe cand Audi foloseste deja platforme din aluminiu, ceea ce ar exclude prezenta sasiului Porsche in gama celor doi producatori.

Lamborghini are deja conceptul unui coupe cu patru usi, respectiv Estoque Concept, ceea ce inseamna ca platforma lui Porsche Panamera nu va fi fabricata niciodata in Sant’Agata.

Platforma lui Panamera va fi folosita de grupul VAG pana in anul 2017, cand productia acestui model ar putea fi oprita. Pana atunci, germanii de la Porsche ar putea introduce un motor V6 in gama, precum si un hibrid in anul 2010.

Via | Insideline

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru