OFICIAL: Fiat Freemont, alter ego al lui Dodge Journey

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.01.2011
Fiat a preluat primul model din gama Chrysler pentru a-l comercializa sub sigla sa în Europa. Vorbim de Freemont, versiunea italiană a lui Dodge Journey. Debutul are loc în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Alianţa Fiat-Chrysler a început să aducă modele americane în Europa. Mai precis, modelul Dodge Journey a fost preluat integral de italienii de la Fiat şi va fi lansat în Europa în cea de-a doua jumătate a lui 2011. Fiat Freemontl va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie şi este construit la fabrica grupului Chrysler din Toluca, Mexic. În aceeaşi fabrică este construită şi versiunea americană a lui Fiat 500, dar legăturile dintre cele două modele se termină la uzina din care provin şi la sigla pe care o poartă pe grila faţă.

Noul model al gamei Fiat încearcă să combine flexibilitatea şi spiritul practic într-un mod original. Freemont are o lungime de 4.890 milimetri, o lăţime de 1.880 milimetri şi o înălţime de 1.720 milimetri. Modelul italian de origine americană se mândreşte cu cel mai mare ampatament din segment – 2.890 milimetri. Graţie ampatamentului mare, modelul oferă şapte locuri în standard. Accesibilitatea pe cel de-al treilea rând de scaune este mărită graţie faptului că portierele din spate se deschid la un unghi maxim de 90 de grade.

Al treilea rând de scaune poate fi pliat printr-o singură mişcare simplă pentru a crea o platformă plată de încărcare.

În ceea ce priveşte motorizările, noul Fiat Freemont va fi oferit alături de două versiuni de putere ale unui motor MultiJet de 2.0 litri. Astfel, propulsorul va oferi fie 140 CP, fie 170 CP. În primă fază, Fiat va oferi modelul Freemont în versiunea cu tracţiune faţă şi cutie de viteze manuală, dar va fi introdusă ulterior şi o versiune cu transmisie automată, alături de mai multe versiuni cu tracţiune integrală. În standard, modelul beneficiază de şapte airbag-uri, ABS cu Brake Assist, ESP cu Hill Holder şi un sistem de siguranţă electronic care previne răsturnarea.

Via | Fiat

Comentarii (18)

  • AllanHeron
    Frumoasa masina.Va inlocui pe Fiat Sedici care iese din productie anu asta?
    5 2
  • nice
    Arata bine! Designul american e cel mai tare!
    11 8
  • ****
    nu-i rea deloc...... un motor bun
    6 5
  • fiat
    Mi se pare o masina mult prea mare pentru piata europeana.
    Cine are bani de tancuri, alege o marca mult mai bine cotata. Daca vi cu un tanc mai mare ca Tuareg... cu sigla Fiat... eu cred in vanzari care tind spre 0.

    PS. nu are cum sa inlocuiasca Sedici, eventual sa treaca peste el :)
    12 12
  • fiat
    oficialiFIAT,,Daca nu-l facem bun,atunci sa-l facem mare'
    10 12
  • ****
    cu cat e mai mare domnule syktasy fiatul decat touareg ???vad k aceasta masina e unitate de masura
    7 4
  • @ antonny
    Fiat Freemont va fi un esec comercial total
    Daca Fiat Bravo, un model compact este un esec total ( inclusiv in Italia unde VW Golf se vinde de doua ori mai bine ), ce sanse crezi ca va avea un Fiat ce are dimensiuni similare cu Mercedes E-Klasse ?
    2 9
  • @syktasy
    Esti cam tembel ma baietel. Arata bine masina si o sa aiba succes.
    10 11
  • @antonny
    Cu cat nu conteaza. Daca vreti sa vedeti exact cati milimetri, aveti si aici pe site dimensiunile.
    Inaltimea si lungimea sunt mai mari, doar latimea este mai mica.
    Tuareg-ul l-am dat ca termen de comparatie, pentru ca toata lumea ii stie dimensiunile, ca proportii, vazandu-l foarte des pe strada.
    Daca dumneavoastra ati inteles ca este unitate de masura, imi cer scuze ca nu am fost mai explicit.
    10 5
  • @VAG
    Daca eu sunt baietel, presupun ca dumneavoastra aveti o varsta destul de inaintata si ma astept sa aveti o oarecare intelepciune. De unde deduc ori ca nu aveti cei sapte ani de acasa, ori nu aveti intelepciune, ori comunismul v-a afectat prea tare.
    17 5
  • ****
    domnule syktasy sa va raspund cu 14 cm ceea ce nu e mare lucru iar restu de dimensiuni sunt mai mici .......nu poate fi numita tanc .....e mai mica Q7 si M GL
    5 0
  • Fiat
    Un brand care de aprox. 10 ani incearca sa-si construiasca o identitate. Acum o data cu sinergia Chrysler pot spune ca este brandul european cu cea mai accentuata lipsa de identitate. Adaug la asta imaginea de marca nu tocmai buna, plus preturile care nu sunt cele mai mici (macar ar fi putut conta ca marca de buget) si mie personal imi rezulta MARI probleme financiare in viitorul apropiat (nu ca acum ar duce-o prea bine).
    6 3
  • @antonny
    Orice masina care este mai mare ca un RAV4, Tiguan, Q5 etc mi se pare a fi inutila pentru Romania, as indrazni sa spun si Europa.
    Pentru ce ti-ai cumpara o masina atat de mare, cu exceptia motivelor gen "sa fiu bine vazut", "sa am o masina mai mare ca a lui x"?
    Vorbeam cu o cunostinta care si-a cumparat un Lexus RX450h si intrebandu-l de ce, am primit un raspuns care poate isi are sensul: "Da bine cand ai o intalnire (n. de afaceri)".
    Si atunci, o persoana de acest gen, credeti ca ar da bani pe un Fiat?
    De aceea orice masina care are dimensiunile respective, mi se pare tanc (la fel de inutil in viata de zi cu zi).

    PS. @ VAG. E o opinie personala, formata in scurta mea existenta.
    3 5
  • Dan_GRC
    Da, rebranduirea unor modele americane cu sigla Fiat si Lancia nu mi se pare o idee stralucita, de fapt nu stiu dc s-au aliat ei cu Chrysler si pe viitor vor sa-si sporeasca participatia, Daimler s-a lecuit.Depinde ce vor face si cu Alfa, de modelele viitoare, dar nu pare roza situatia. De cativa ani se chinuie sa lanseze succesorul lui Panda si-l tot amana, Bravo nu e mare succes nici in Italia, viitorul nu suna bine
    3 3
  • Fiat Freemont
    nu inteleg ce atatea discutii privitoare la dimenziuni, este o masina cu 7 locuri, o masina pentru familii numeroase, e absolut normal sa fie mare.
    Nu e normal sa aiba 5-6 metri masini precum Q7, Gl, si alte apartamente pe 5 roti.
    5 0
  • Octavian
    nu inteleg de ce se leaga lumea de dimensiuni. Un vw passat combi are aceeasi lungime si latime ca si fiat-ul, atata tot ca nu e asa inalt. Tot ce e sub 5m inca are dimensiuni rezonabile.
    7 1
  • americanii renunta la tractoarele pe benzina
    1 2
  • @emm
    renunta in visele tale...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru