Alpina a lansat noul B3 S Biturbo la Geneva: 400 CP si 540 Nm

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.03.2010
Tunerii de la Alpina au lansat o versiune de 400 CP a lui BMW Seria 3, disponibila in versiunile Sedan, Touring, Coupe si Cabrio.

Alpina a lansat noul B3 S Biturbo la Salonul Auto de la Geneva. Modelul reprezinta o versiune imbunatatita a lui B3 BiTurbo prezentat in urma cu trei ani la Salonul Auto de la Geneva. Potrivit specialistilor de la Alpina, modelul ofera performante imbunatatite, un cuplu motor mai mare si emisii CO2 si un consum de carburant redus. Scopul celor de la Alpina a fost de a oferi un model cu performante explozibile care nu renunta la confort si la necesitatile de zi cu zi.

Alpina B3 S Biturbo este disponibil in toate versiunile de caroserie in care poate fi cumparat BMW Seria 3 si poate fi echipat fie cu tractiune spate, fie cu tractiune integrala. Indiferent de versiunea de caroserie aleasa, cei de la Alpina vor echipa acest model cu un motor de 3.0 litri echipat cu doua turbine care dezvolta 400 CP si 540 Nm. Inginerii Alpina au optimizat admisia, filtrul de aer, evacuarea si au inlocuit pistoanele standard cu un set de pistoane MAHLE extrem de rezistente, care ofera posibilitatea unei presiuni de boost de 1.2 bari in timp ce raportul de compresie ajunge la 9.4:1.

Sistemul de racire a fost si el imbunatatit dramatic, adaptand capacitatile sistemului de racire la noile performante.

Noul B3 S Biturbo poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4.7 secunde si poate atinge o viteza maxima de 300 km/h. Modelul are un consum mediu de 9.7 litri la 100 kilometri si emite 224-225 grame CO2(in functie de versiunea de caroserie) per kilometru. Modificarile estetice aplicate acestui model sunt minime, cei de la Alpina adaugand un set de jante din aliaj de 19 inch, un spoiler fata nou, un volan sport din piele si un set de ceasuri de bord Alpina.

Via | WorldCarFans

Comentarii (9)

  • buna asta
    Pt. asa ceva, jos palaria! Noul seria 5 si acest B3 Alpina sunt opere de arta! Spun asta nefiind un ahtiat dupa BMW, insa apreciez valoarea!
    13 1
  • pe naiba
    mai misto e duster-ul
    11 10
  • krajla
    @ion
    cele doua masini nu se poate compara.. e fiecare "misto" in felul ei.
    4 5
  • @ krajla
    .......nu se pot compara.... ;-j
    8 1
  • mersi:D
    Omul invata mereu:)
    3 0
  • Albina
    arata bine , ca de obicei cand merge vorba de BMW inseamna opera de arta.
    5 7
  • nu-i de nici o hazna
    3 11
  • naspa...
    1 5
  • ARATA BINE
    Arata foarte bine, este o masina frumoasa , dar la performante trebuia sa mai lucreze , pentru ca si alpina B7 prinde 100 Km / h tot in 4.7 secunde avand in vedere ca seria 3 este mai usoara .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru