Asa va arata BMW M6 CSL?

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.01.2009
Desi divizia M a marcii BMW nu a anuntat un M6 CSL, un designer francez a creat o serie de schite care surprind aspectul unui acestui model.

Un designer francez a creat o serie de schite cu versiunea CSL a lui BMW M6. CSL este acronimul pentru Coupe Sport Lightweight, dar oficialii BMW nu au anuntat inca un M6 care sa poarte aceasta titulatura. De-a lungul timpului, divizia M a BMW a creat doar cateva modele CSL, acestea fiind cunoscute pentru perfomantele deosebite pe care le ofereau in detrimentul confortului pasagerilor.

Exemplarul din imagini, denumit RZ-M6, este mai lung cu 50 milimetri decat modelul M6 si prezinta o serie de elemente care amintesc de modele celebre ale constructorului bavarez. Modelul RZ-M6 da impresia unui M6 E63 care a preluat elemente de design de la BMW E24, dar si de la conceptul M1 Homage. Versiunea CSL a lui M6 ar oferi pasionatilor de coupe-uri sport de la BMW un model cu inclinatii serioase catre sportivitate, mai ales daca inginerii diviziei M s-ar stradui sa reduca greutatea pe cat posibil.

Designer-ul francez responsabil de crearea acestor schite este de parere ca modelul ar fi mai rapid daca ar primi un motor V8 in favoarea motorului V10 cu care sunt echipate modelele M5 si M6. Blocurile optice sunt incadrate de capota, bara fata si grila radiatorului intr-un mod similar cu cel al modelelor BMW produse inainte de 1990.

Grila fata este inspirata din modelul M1 Homage, pe cand liniile capotei si ale blocurilor optice sunt similare cu cele ale lui M6 E63. Spoilerul fata are o buza integrata care ii confera un aspect deosebit de agresiv, alaturi de blocurile optice amplasate in mod neobisnuit.

Profilul modelului este un amestec dintre E46 M3 CSL si E63 M6, iar spatele modelului este diferit de majoritatea modelelor BMW, mai ales in privinta stopurilor. Daca zvonurile privind dezvoltarea lui E63 M6 CSL sunt adevarate, atunci putem doar sa speram ca producatorul bavarez va crea ceva similar cu acest model.

Via | Caradisiac

Comentarii (7)

  • Luccian
    Imi place. Aduce putin a muscle car-urile vechi, care mie imi plac(doar la aspect). Vechiul seria 6 nu mi se parea prea frumos, parea marita artificial masina, lungita, latita acolo unde nu era cazul. Oricum, de motorizari sunt eu mai curios.
    0 0
  • din fata
    seamana cu CAMARO dar are 4 ochi iar din lateral cred ca seamana cu BMW-urile coupe vechi alea bot de rechin......parerea mea e ca nu e cine stie ce fata de actualul BMW 6 coupe proiectat de Chris Bangle.........n-au imaginatie si din cauza costurilor incearca sa faca o masina comuna cum sunt continuarile la filme bestiale......intotdeauna niste chixuri pe baza filmului vechi vrand sa faca vanzare .......parerea mea , no ofense
    0 0
  • aha
    asa daaa....muult mai fina, design curat
    0 0
  • oau
    Super tare
    0 0
  • Deci e bestiala!
    0 0
  • FELICITARI !
    Pai , tot francezii.....................Allez Veyron !
    0 0
  • Jos cu Veyron-ul
    sa nu va mai aud cu Veyron, aia nu ii masina, merge doar 13.8 minute la viteza maxima ca ramane fara combustibil. Asta inseamna ca ii o masina foarte proasta
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru