FOTO EXCLUSIV* : Mazda testează un nou SUV

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 13.12.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale viitorului SUV compact din gama Mazda. Modelul va purta prefixul CX, dar denumirea completă nu a fost dezvăluită încă.

Inginerii Mazda lucrează la un SUV compact, care s-ar putea numi CX-3 sau CX-5. Prototipul acestui model arată ca un CX-7 micşorat, dar unele elemente stilistice sunt păstrate de la atractivul SUV din gama Mazda. Pentru moment, avem de a face cu un prototip, al cărui design se va finaliza în următorul an şi va debuta în următorii doi sau trei ani. Ne aşteptăm ca design-ul prezentat de conceptele celor de la Mazda să fie prezent şi pe noul SUV compact al acestora.

În ceea ce priveşte motorizările, modelul va beneficia de noile propulsoare Sky-G şi Sky-D ale japonezilor. Graţie acestor elemente, viitorul SUV va oferi un nivel bun al economiei de carburant şi emisii de CO2 reduse. Actualul CX-7 a avut de suferit pe unele pieţe din cauza debutului cu o singură motorizare pe benzină, iar japonezii au răspuns cu un diesel. Noul SUV compact va debuta cu mai multe opţiuni de motorizare, în speranţa că va atrage o plajă mai largă de clienţi.

Posteriorul prototipului afişează stopurile lui CX-7, în timp ce partea frontală pare să fie schimbată serios faţă de modelul de la care s-a pornit. Stratul de camuflaj extrem de gros face dificilă analizarea trăsăturilor frontale, care par "grosolane" pentru moment.

Profilul nu prezintă însă nicio surpriză, iar partea posterioară are un aspect destul de clasic.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • Copy-Paste...
    "...CX7 ... singurul SUV din gama Mazda."

    CX7 nu este singurul SUV Mazda (la americani nici nu e considerat pe deplin SUV, ci mid-size crossover SUV). Mai sunt CX9 si Tribute.
    4 0
  • lorinczi.thomas
    Crossover fiat?
    In fata vad ca grila si sigla camuflate par a fiat, adica un suv intre suv si crossover fiat bazat pe cx-7
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru