Microsoft şi Toyota au încheiat un parteneriat tehnologic

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 10.04.2011
Microsoft şi Toyota au semnat un parteneriat prin care vor crea un nou sistem de informare. Acesta va avea la bază platforma Microsoft Azure şi este destinat maşinilor electrice şi hibride.

Microsoft, gigantul producător de software a încheiat împreună cu Toyota, cel mai mare producător de autoturisme, un parteneriat tehnologic prin care vor investi 12 milioane de dolari în Toyota Media Service, unitatea care oferă servicii informatice digitale clienţilor brand-ului japonez.

Prin implementarea acestui proiect, atât maşinile electrice, cât şi cele hibride create de niponi vor beneficia de sisteme electronice care vor duce la efcientizarea consumului de energie şi accesul la serviciile digitale. Japonezii doresc ca până în 2015 să creeze o reţea care să aibă la bază platforma de cloud computing Microsoft Azure.

Cloud computing este un concept modern care przintă o nouă viziune asupra administrării şi organizării informaţiei digitale. Astfel, accentul nu va mai fi pus pe computerul utilizatorului, ci pe sistemele care furnizează serviciile cerute de aceştia. Mai mult decât atât, Toyota doreşte ca prima versiune a acestui sistem să poată debuta pe modelele din 2012.

Via | CarAndDriver

Comentarii (9)

  • ...
    Japonezii apeleaza la tehnologia americana......
    5 7
  • Microsoft...
    Daca se implica Microsoft in constructia de masini o sa ajunga sa fie adevarat bancul cu "Sunteti sigur?" :) Mai ales cu sistemul Headup Display :))
    4 3
  • Bill Gates
    microsoft
    Americanii au cea mai avansata tehnologie.Chiar si japonezii au vazut asta.
    6 4
  • @toyo
    aminteteste-mi de un singur soft japonez aflat pe pc-ul tau. Unul singur....
    8 3
  • @gelu
    Nu inteleg de ce trebuie sa-ti amintesc asta!? Americanii detin suprematia in acest domeniu.
    5 1
  • @toyo...sorry
    probabil ca scurtimea mesajului a deformat mesajul si eu am inteles altceva....
    1 1
  • "Error in performing bake operation. What do you want to do? Ignore/Retry/Cancel"
    5 4
  • orice buton ai apasa urmeaza blue screen :p
    2 4
  • reset
    In consecinta, la bordul fiecarui autoturism produs in colaborare cu MS o sa existe un buton MIC, pe care va scrie "RESET" si care se va uza foarte repede, fiind cel mai utilizat...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru