TOP 10: SUV-uri prezente la Salonul Auto de la Frankfurt

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 06.09.2011
Automarket vă prezintă cele mai importante 10 SUV-uri şi automobile cu tracţiune integrală ce vor fi prezente la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an.

BMW X5/X6 Exclusive Edition

Constructorul bavarez vine la Salonul Auto de la Frankfurt cu o ediţie specială a SUV-urilor X5 şi X6. NUmele purtat de modelele speciale este Exclusive Edition. Printre modificările aduse se găsesc jante cu design nou de 20 inch şi culoarea neagră specială numită Citrine. La interior, clienţii vor fi răsfăţaţi cu inserţii de lemn, scaune sport îmbrăcate în piele Nevada. Împreună cu noua ediţie, BMW aduce şi o versiune X5 xDrive30d revizuită echipată cu tehnologia Blue Performance. Aceasta tehnologie va permite ca acest model să satisfacă normele de poluare Euro6. Consumul mediu pentru acest model este anunţat la 7.5 l/100 km ia emisiile poluante sunt de 198 g/km.

 

Chevrolet Colorado

Chevrolet Colorado este proiectul unui pick-up global. Chevrolet vrea să creeze un model unic pentru toate pieţele sale. Colorado este încă un concept în forma în care va fi prezent la Frankfurt, dar modelul de serie va urma cât de curând. Colorado va fi propulsat de un motor turbodiesel de 2,8 litri. Conceptul Colorado Rally, ce va fi prezent la Frankfurt este o variantă cu muşchi gândită să impresioneze. Pick-up-ul are o linie agresivă şi pare pregătit să abordeze orice suprafaţă! O pereche de trolii (unul în faţă şi unul în spate) îl pot ajuta pe cel care reuşeşte să împotmolească un Colorado în noroi. Interiorul este la fel de agresiv, conceptul venind cu scaune sport cu centuri în cinci puncte. Dacă versiunea de serie va arata la fel, succesul în Statele Unite este garantat!


Eterniti Hemera

Eterniti este o marcă nouă ce va fi lansată la Salonul Auto de la Frankfurt. Este made in Britain şi ne asigură că vom mai auzi de ei. În ciuda faptului că numele are aceeaşi rezonanţă ca Infiniti, noul brand vrea să surprindă cu un SUV de lux botezat Hemera. Primul super-SUV al lumii, aşa cum îl prezintă compania britanică are linii demne de un supercar, aşa cum reiese din singura fotografie publicată până acum. La Frankfurt vom vedea un concept de pre-producţie al modelului Hemera. Versiunea de serie va apărea cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva din 2012. Echipa de ingineri care lucrează la dezvoltarea acestui model este condusă de Alistair MacQueen, acelaăi om care a dezvoltat supercarul Jaguar XJ220. Din echipă face parte şi celebrul pilot britanic Johnny Herbert.


Fiat Freemont 4x4

Fiat lansează la Frankfurt versiunea cu tracţiune integrală a modelului Freemont. Modelul de origine americană va fi disponibil cu motoare 2.0 Multijet de 170 CP şi 3.6 V6 Pentastar de 280 CP.

Iniţial, acest Dodge Journey rebotezat era oferit doar cu tracţiune faţă dar acum clienţii vor putea opta şi pentru tracţiune integrală cu diferenţial central controlat electronic. Fiat Freemont cu tracţiune integrală va fi disponibil la vânzare începând cu luna octombrie 2011. Motorul Multijet de 170 CP a fost dezvoltat de Fiat în timp ce propulsorul pe benzină V6 este de origine Chrysler. Singura cutie de viteze disponibilă este automată cu şase trepte. În 2012, Fiat vrea să vândp 33.000 unităţi Freemont. Preţul pentru acest model porneşte de la 24.900 euro în Italia. În România, modelul va fi disponibil în viitorul apropiat. Freemont nu este un SUV clasic. Este mai degrabă, un model aflat undeva la graniţa dintre monovolum şi SUV deoarece are şapte locuri.

 


Infiniti FX50 Sebastian Vettel

Infiniti celebrează asocierea cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing prin creeare unui model special dedicat lui Sebastian Vettel, campionul en-titre din Formula 1. Marca de lux japoneză l-a invitat pe Vettel să creeze un model aşa cum vrea el. Rezultatul a fost un FX50 special modificat ce va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt. Vettel este ambasador global al mărcii Infiniti. El a decis să elimine limitatorul de viteză pentru modelul ce îi poartă numele, obîţinând astfel o viteză de top de 300 Km/h. Motorul a primit 25 CP în plus iar sprintul de la 0 la 100 km/h se face în doar 5.5 secunde. Suspensia sport a fost modificată împreună cu inginerii de la Red Bull Racing. Grila faţă a fost redesenată iar spoilerul este fabricat din fibră de carbon şi aduce cu aripa unei maşini de Formula 1. Acelaşi spoiler integrează şi un set de LED-uri ce sunt utilizate ca lumini de zi.


Jeep Grand Cherokee SRT-8

Cel mai puternic Jeep vine la Frankfurt. Grand Cherokee SRT-8 va fi o alternativă la SUV-urile performante consacrate ca Porsche Cayenne Turbo sau BMW X5 M. SRT-8 va atinge suta în doar 4,8 secunde. Pentru o asemenea cifră, inginerii americani au ales un motor V8 HEMI de 6.4 litri ce dezvoltă 470 CP şi 630 Nm, Puterea este transmisă celor patru roţi prin intermediu unei cutii de viteze automate. Pentru a avea şi o autonomie decentă, Grand Cherokee SRT-8 a primit un rezervor de 77 litri. Ca orice alt Grand Cherokee şi SRT-8 este dotat cu sistemul Selec-Trak prin care cel de la volan poate opta între modurile Normal şi Sport plus încă trei setări pentru rularea în off-road.


Mazda CX-5

Mazda vine la Frankfurt cu un nou SUV. Botezat CX-5, aceasta este fratele mai mic al consacratului CX-7. Noul SUV compact inaugurează şi un nou limbaj de design pentru constructorul japonez numit Kodo.

Noul design pune un accent mai mare pe partea frontală. Calandrul va avea un design nou iar blocurile optice sunt mai agresive. Versiunea pentru Europa va primi motorul de doi litri pe benzină şi un propulsor diesel de 2.2 litri disponibil în două variante de putere. Toate motorizările fac parte din noua familie de motoare Sky Activ.


Mercedes-Benz ML

După un debut forţat de publicarea unei broşuri pe net înainte de vreme, noua generaţie a SUV-ului ML de la Mercedes-Benz vine oficial la Frankfurt. Noul model păstreză liniile care l-au făcut celebru şi parcă a devenit un pic mai cuminte din punct de vedere al designului. Sub capotă avem noutăţi ca noul motor cu patru cilindri turbodiesel ce dezvoltă 204 CP din doar 2.1 litri. Acest motor va echipa varianta ML250 CDI Bluetec. Va urma şi o versiune hibrid a noului model ML ce va fi lansată în 2012. Gama de motorizări cuprinde şi propulsoare V6 şi V8. Versiunea ML350 CDI Bluetec va fi echipată cu motorul diesel V6 de trei litri ce dezvoltă 258 CP şi 619 Nm. Pentru cei care preferă benzina primul motor disponibil este un V6 de 3.5 litri de 306 CP şi 370 Nm. Aşteptăm cu interes şi versiunile AMG.

Peugeot 508 RXH

Pentru Frankfurt, francezii de la Peugeot au pregătit o versiune cross a modelului 508 SW. Botezată Peugeot 508 RXH, noul model foloseăte sistemul de propulsie hibrid, diesel-electric numit Hybrid4. Acesta trimite puterea către toate cele patru roţi reuşind în acelaţi timp să nu polueze foarte mult, emisiile de dioxid de carbon fiind de doar 109 g/km. Se poate merge şi în mod full electric. Datorită sistemului hibrid, consumul de carburant se va situa în jurul cifrei de 4.2 l/100 km. După debutul de la Salonul Auto de la Frankfurt, lansarea comercială a modelului 508 RXH va avea loc în primăvara anului 2012. Acest model va intra în concurenţă cu Audi A4 Allroad şi are de luptat cu fanii acestui tip de automobil obişnuiţi cu rigoarea germană. 

Subaru XV

Acest nou model a fost prezentat sub forma unui concept la Salonul Auto de la Shanghai iar singura imagine este teaserul de mai sus. Face parte din familia modelului Impreza redesenat şi va fi un crossover de dimensiuni compacte ce va fi integrat în gamă sub modelul Outback. Noul Subaru XV va avea aproape 4.5 metri lungime iar sub capotă va exista un motor boxer de doi litri asociat cu o cutie de viteze CVT. Va exista şi o versiune boxer diesel, cel mai probabil. Debutul comercial al noului model va avea loc în prima partea a anului viitor.

Comentarii (4)

  • *****
    si Duster electric unde e ??
    4 13
  • @
    Eu as fi asteptat Dacia Duster, ca modelul, Renault Duster disponibil pentru Rusia (cu interiorul nou).
    8 5
  • X5. Nu este nevoie de altceva....
    Cel mai bun SUV (de fapt e un SAV ).
    3 3
  • Andrei
    BMW PISAT
    se compara cacatul ala de bmw cu mercedesu
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru