Volkswagen Bulli Concept - versiunea modernă a vechiului Transporter

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Nemţii de la Volkswagen aniversează existenţa celebrului Transporter 1 printr-un concept numit Bulli. Noul concept este animat de un motor electric şi oferă şase locuri.

Primul monovolum de la Volkswagen a fost creat în urma cu 64 de ani. Acesta se numea T1 şi a fost desenat de importatorul Volkswagen în Olanda, Ben Pon. Pe 23 aprilie 1947, Pon a desenat o schiţă pe un caiet, iar acea schiţă a devenit ulterior baza de design a viitorului Transporter 1. Modelul a fost denumit Bulli în Germania, în timp ce americanii îi spuneau Bus sau Microbus.

Acum, nemţii de la Volkswagen s-au întors la Geneva cu un concept electric, intitulat Bulli. Acesta reprezintă o evoluţie a conceptului Microbus prezentat în 2001 la acelaşi salon auto şi vizează energiile sustenabile şi tehnologia modernă. Noul Volkswagen Bulli are un motor electric, şase locuri şi un sistem multimedia controlat prin iPad. Modelul nu are încă o şansă clară de a intra în producţie, dar acesta reprezintă o nişă interesantă.

Mai precis, Volkswagen oferă deja monovolume convenţionale precum Caddy, Touran, Sharan şi Caravelle. Modelul Bulli ar atrage prin aspectul iconic, care aminteşte de celebrul T1 Samba şi se diferenţiază de competitori prin stil. În plus, modelul modern se poate lăuda cu o autonomie de până la 300 kilometri cu o singură încărcare şi beneficiază de un motor electric de 85 kW şi 270 Nm.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 11.5 secunde şi viteza maximă a modelului este e 140 km/h.

Via | Volkswagen

Comentarii (4)

  • intoarcerea la originile sanatoase....
    arata extraordinar de bine(imi place stilul cubist al lui Transporter) dar atat l-au mai mosit ca am inceput sa ma satur de atatea concepte pe marginea acestui model. Mi-e teama ca nici urmatorii 5 ani nu vom vedea asa ceva de la wv. Ceva sa se diferentieze de filosofia "copy - paste" actuala.
    11 1
  • un model care va avea succes in SUA
    4 0
  • T1
    Acesta este exemplul perfect ca VW poate crea un model cu adevarat original, perfect adaptat pt. viitor! T1 si Beetle sunt doua modele de referinta ale industriei auto mondiale!
    3 1
  • mikiduta
    cam fad
    n-are............dar ce nu are?
    nimic
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru