Mercedes B-Klasse - primele imagini oficiale ale noii generaţii

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 25.08.2011
Noua generaţie B-Klasse a fost prezentată pe internet înainte de lansarea de la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta vine cu o platformă nouă, un design nou şi motorizări noi.

Mercedes-Benz a prezentat primele imagini oficiale ale noului B-Klasse, model care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul va fi pus la vânzare pe piaţa din Europa începând cu noiembrie şi utilizează noua platformă cu tracţiune faţă a Mercedes-Benz. Platforma se numeşte MFA (Modular Front Arhitecture) şi va fi utilizată şi de A-Klasse şi de alte modele din gama constructorului. Schimbarea platformei duce la mărirea spaţiului destinat ocupanţilor, în special cel pentru picioare, platforma sandwich a primului A-Klasse sacrificând spaţiul pentru picioare în favoarea unui design sigur şi compact.

Noua platformă suportă şi un sistem de tracţiune integrală cu un diferenţial central cu mai multe ambreiaje multi-placă, permiţând existenţa unor versiuni deosebite din punctul de vedere al performanţelor. Din păcate, cei de la Mercedes-Benz nu au prezentat nicio informaţie legată de un viitor model de acest gen. Spre deosebire de alţi constructori, cei de la Mercedes-Benz chiar pot să spună că au un model complet reproiectat, neexistând elemente în comun cu modelul vechi, exceptând anumite trăsături stilistice dictate de segmentul în care se află modelul.

Versiunea entry-level a lui B-Klasse este aşteptată să debuteze alături de un motor 1.6 turbo de 122 CP.

Unitatea va avea şi o versiune de 156 CP, în timp ce gama de CDI-uri va fi compusă de un 1.8 care va oferi 109 sau 136 CP. Cei de la Mercedes-Benz îl vor oferi pe B-Klasse în compania unei transmisii 7G-DCT cu dublu ambreiaj şi şapte trepte, pregătită deja să facă faţă unui sistem Start/Stop, menit să reducă emisiile de CO2 şi consumul de carburant.

Mercedes a creat şi un pachet sport pentru B-Klasse, compus dintr-un sistem Direct-Steer, amortizoare sport şi o gardă la sol redusă cu 20 de milimetri. În materie de tehnologie, B-Klasse primeşte sistemul de faruri adaptive, sistemul de asistenţă în punctele oarbe, sistem de asistenţă la menţinerea benzii de mers, sistem de avertizare pentru oboseală, limitator de viteză, senzori de parcare, Linguatronic (comenzi vocale), Distronic Plus, PRE-Safe şi sistem de prevenire a coliziunilor cu Brake Assist adaptiv.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (7)

  • opinie
    interiorul e super!cit si masina
    14 1
  • marius
    Praf...
    3 24
  • anakyn
    B-Klasse
    @marius
    Masina este interesanta.
    7 1
  • arata destul de bn...mai ales la interior....dac era mai putin inalta era stas....da las asa favorizeaza spatiul interior....majoritatea care o sa o achizitionezre o sa o iese pt calitatea interiorului si spatiul lui pe langa fiabilitatea inalta si motoarele specifice mercedesului
    7 3
  • scuzati gramatica....miam luat tastatura noua si se pare c se observa lucru asta:D
    6 6
  • excelent !
    mercedes e mercedes...
    1 0
  • Andrei
    puneti va rog acest promo de la mercdes http://www.youtube.com/watch?v=lA6fAHwVvGs
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru