Vanzari dezastruoase si in martie pe piata din SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.04.2009
Criza economica a facut ca toti constructorii care activeaza pe piata americana sa inregistreze scaderi importante in luna martie. Exceptie a facut doar Kia.

Criza economica in care se afunda Statele Unite afecteaza tot mai tare si industria auto, luna martie consemnand din nou rezultate dezastruoase pentru principalii actori de pe piata americana.

Cei trei giganti din Detroit isi continua trendul descendent, GM reusind contraperformanta de a vinde cu 44.7% mai putine masini. La randul sau, Ford a scazut cu 42.1% iar Chrysler a consemnat o depreciere cu 39% a cifrei de vanzari. Nici ceilalti constructori nu au fost ocoliti de efectele crizei, japonezii si nemtii resimtind pe pielea lor ce inseamna spulberarea "visului american".

Astfel, Toyota a livrat cu 33.6% mai putine automobile, Lexus cu 40.6% iar Mitsubishi a reusit sa ii depaseasca pe toti cu o scadere de 57%. Chiar daca se afla intr-o permanenta extindere a gamei, Volkswagen a inregistrat o scadere de 19.7%, alaturandu-se conationalilor sai care au scazut cu 22.9% (BMW si MINI) si 19.4% (Audi). Nemtii cu cele mai slabe vanzari au fost insa cei de la Mercedes care au livrat cu 25% mai putine modele.

Lista scaderilor importante se incheie cu rezultatele Honda, in scadere cu 34.2%, si Acura, mai mici cu 29.5%.

Coreenii de la Hyundai au incercat sa isi pastreze un nivel constant al vanzarilor din luna martie, reusind o scadere de numai 5%, performanta fiind impartasita si de Subaru care a vandut cu 3% mai putin. Kia a fost insa brandul care a rupt tiparul crizei, reusind o crestere timida de 0.6%, comparativ cu luna martie 2008.

via | Carscoop

Comentarii (2)

  • Cristian
    Piata auto
    Scaderea inregistrata in luna martie 2009 de majoritatea constructorilor este mai mica decat cea prognozata de analistii auto si financiari . Marturie sta evolutia la bursa a principalilor constructori auto . Azi dimineata la inchiderea bursei de la Tokio, principalii constructori japonezi au terminat ziua dupa cum urmeaza : Toyota (+5.50%), Honda (+10.73%), Nissan (+13.77%), Mitsubishi (+6.20%), Mazda (+7.51%), Suzuki (+7.77%) si Fuji Heavy Ind (Subaru) a terminat in crestere cu 8.31 %. In ce priveste constructorii germani, azi la ora 12, dupa 2 ore de tranzactionare la bursa de la Frankfurt situatia era urmatoarea : BMW (+9.34%), Daimler (+9.18%), Porsche (+8.62%) si VW (+0.71%) . Motivul pentru care actiunile VW au crescut cu doar 0.71% este dat de numarul minuscul de actiuni VW tranzactionale la bursa, la ora 12 se tranzactionau 86760 actiuni VW la valoarea de 235 euro o actiune, rezultand o valoare de putin peste 20 milioane euro a actiunilor tranzactionate la bursa (azi valoarea de piata VW este de 75 miliarde euro). Aceasta este dovada ca Porsche detine in momentul de fata nu 75 % din VW ci foarte probabil 80 % . Probabil, cei de la Porsche asteapta ca analistii sa-si revina din soc cand au vazut mati,31.03.2009 profitul Porsche pe primele 6 luni ale anului fiscal 2008-2009 (7.34 miliarde euro) inainte sa fac public ca si-au marit participatia in grupul VW la 80 %.
    0 0
  • raduku
    Tabu "Din seria Nu faceti ca ei !
    Modele traditionale vor fi in descrestere. Acest lucru datorita faptului ca cota de titei ve fi in scadere.
    Principalii actionari in industria auto sunt marii petrolisti deoarece sunt direct interesati sa-si vanda carburantul.
    Bancile sunt instrumentele lor delucru deoarece astfel isi finanteaza afacerile.
    Momentul "0" a venit, sau va veni, petrol este putin iar traditionalii costructori de auto nu-si vor mai vinde turismele si camioanele din cauza ca nu mai este combustibil.
    Transportul electrificat, sau pe alte surse energetice va fi la moda. Problema este sa dispui de minti luminate sa le si proiecteze si sa le si execute.
    Sistemul bancar este in deriva si deoarece trebuie rapid sa se reorienteze , nu prea mai crediteaza pe marii constructori de autovehicole . Deci schimbare de macaz la nivel inalt.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru