Vânzările de automobile din Germania sunt în scădere pentru a şasea lună la rând

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.06.2010
Luna mai 2010 este cea de-a şasea lună în care vânzările de autoturisme noi din Germania sunt în scadere. De data aceasta, nemţii au înregistrat o scădere de 34%, iar următoarele luni nu aduc veşti bune.

Esential

34 procente reprezintă scăderea de vânzări înregistrată în luna mai în Germania în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut.

Vânzările de automobile noi din Germania urmează pentru cea de-a şasea lună la rând aceeaşi tendinţă de scădere. Vânzările au scăzut cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar scăderea vânzărilor de automobile noi din Germania este prezentă încă de la încheierea programului de înnoire a parcului auto din ţara respectivă. Cea mai mare piaţă auto din Europa a scăzut cu 28% în primele cinci luni ale acestui an, scădere cauzată de situaţia economică dificilă şi de oprirea programului de casare din Germania.

Spre comparaţie, vânzarile de autoturisme noi din Italia au scăzut cu 13.79 procente în luna mai 2010 faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Creşterea vânzărilor din Italia nu a fost la fel de importantă precum cea din Germania, de unde şi diferenţa atât de mare dintre scăderile din Italia şi scăderile din Germania. Programul de casare german a costat circa 5 miliarde de euro şi s-a încheiat în luna septembrie, după ce a fost suplimentat în vara anului trecut.

Alte ţări europene, precum Spania, au înregistrat vânzări crescute de autoturisme noi graţie programelor de casare derulate de guvernele acestora.

Exporturile de autoturisme din Germania au crescut cu 46 procente în luna mai, semn că vânzările nemţilor în alte tări nu sunt la fel de rele precum cele de pe piaţa internă. Producători mari din Germania, precum Volkswagen, speră să îşi revină prin concentrarea pe alte pieţe, cum au făcut cei de la Mercedes-Benz şi de la BMW, prin orientarea pe piaţa din China, dar şi prin creşterea vânzărilor către flote.

Via | Autocar

Comentarii (10)

  • :)
    Este o situatie absolut normala.
    3 0
  • Pai ei au terminat cam de 1 an programul rabla este normal.
    3 0
  • loooooooooollllll
    e firesc! lumea s-a mai desteptat si nu mai cumpara tractoarele alea germane...
    2 11
  • @edi80
    dar ce cumpara? :) carute ?

    poate lumea nu mai are bani ... iar in vremurile astea te bucuri daca ai un "tractor german" fiabil (putem sa mai includem "tractoare" si de alte nationalitati aici) si sigur :)
    8 2
  • Vortex66
    ..
    Japanese cars FTW!
    4 1
  • Julius
    @edi80
    cred ca romania are cel mai mult de suferit din cauza asta fiindca mare parte din masinile vandute prin programul rabla din germania erau dacii. tractoarele alea germane au facut istorie si au adus motoarele diesel in prim plan ca o alternativa mai economica. nu stiu ce masina ai, dar ar trebui sa intelegi ca masini se numesc si cele cu motoare diesel(a se vedea audi care castiga cursa de la LeMans 24h cu o motorizare diesel).
    p.s. nu sunt fan dacia si nici vag
    3 3
  • statistici
    @ automarket
    Ar fi interesanta o statistica cu total unitati vandute din 2000 pana in 2010 in Germania, Franta , Italia poate chiar defalcat pe marci sa vedem cum stam !
    Multumesc.

    PS: cred ca piata auto e barometrul iesirii din criza.Ce ziceti?
    2 0
  • Hunter
    Parerea mea este ca urmeaza o perioada foarte lunga in care se vor produce schimbari in ceea ce priveste vanzarea de automobile. Nu cred ca vor mai exista boom-uri prea multe si prea mari, si ma refer aici in primul rand la Europa. Datorita crizei multa lume se uita de 2 ori la banii ce ii scoate din buzunar sau din contul bancar. Si asta nu doar la asa zisele tari vestice si mai civilizate....peste tot, inclusiv Romania...lumea chiar daca are un ban pus deoparte, sau salariul inca ii permite un posibil credit pentru masina....decizia de a te inhama la achizitionarea unei masini noi este mult mai mult rumegata.
    Ceea ce a fost pe anumite piete vestice, gen Spania, Italia, Germania, Franta....acele cresteri de 20-40 % din perioadele trecute s-a datorat anumitor politici guvernamentale de incurajare a consumului....gen rabla....si alea dupa cum se pare s-au cam terminat....si atunci e clar ca incep si pietele alea sa prinda ceva regres in vanzari.
    Iar faptul ca multi constructori se canalizeaza cu productia pentru export...in primul rand China....pai e simplu si stie toata lumea faptul ca.....tara aia mare are si popor urias de mare.....si in ultimii ani cererea a crescut foarte mult la ei pentru ca treaba merge la chinezi, cu cominusmul lor cu tot care cam bate capitalismul la ora actuala, din toate punctele de vedere.
    China nu cred ca va cunoaste prea curand ideea de criza, in ritmul dezvoltarii actuale si a felului de a pune problema la ei, in orice domeniu....iar dupa mine, ar fi un exemplu extrem de bun de urmat, daca nu in totalitate, macar pe ici pe colo.
    1 0
  • @Hunter
    Asta la noi, insa strainii cand nu au bani isi cumpara masini low-cost, nu second-hand ca noi. De-asta s-a vandut Dacia ca painea calda in Germanica.
    Sunt de acord cu China, la ei merge treaba pentru ca ei produc intr-una tot felul de chestii de la haine la masini. Noi ne-am obisnuit ca produsele chineze sa fie proaste asta pentru ca la noi asa se face, se importa chestiile ieftine si proaste din China. Insa ei produc si lucruri de calitate chiar uimitor de buna. De ex, daca iti cumperi un telefon premium si te uiti sub carcasa o sa gasesti Made in China. Am si eu unul si pana acum nu m-a dezamagit.
    Ar fi frumos sa se schimbe si la noi mentalitatea, sa incepem sa facem si noi ceva, sa investim, sa producem. Dacia este exemplul cel mai elocvent si ar trebui urmat de intreaga Romanie. Dar asta cand se va eradica din coruptia si birocratia de la nivel inalt care nu iti permite sa iti deschizi o afacere de orice fel fara spaga.
    Toate cele bune
    1 0
  • VIND BWM 532I MOTOR 2.500 BENZINA CULOAREA BLOMAREN AN 1999 GEAMURI ELECTRICE IN KIDERE CENTRALIZATA
    VIND BWM 532I AN FAB 1999 CULOAREA BLOMAREN IN KIS GEAMURI ELECTRICE IN KIDERE CENTRALIZATA MOTOR 2,500 COMSUM 10 LA SUTA IN ORAJ IN AFARA 8,3 LA SUTA CACIUCURI NOI TRAPLA OGLINZI REGLABILE DIN INTERIOR CU IN CALZIRE BENZINA PRET 5,500 EURO NEG TELEFON 0764536730 ANUTU A FOST DAT 28 06 2010 DAN
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru