Volkswagen vine cu un monopost electric de oraş la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.08.2011
Volkswagen va aduce un concept electric cu un singur loc la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul nu are încă un nume, dar are şanse să intre la un moment dat în producţie.

Concernul Volkswagen pregăteşte încă un concept electric pentru Salonul Auto de la Frankfurt, vehicul care va fi prezentat sub sigla Volkswagen. Cei de la Audi au anunţat deja prezentarea unui vehicul electric destinat oraşelor, iar Volkswagen ar putea utiliza o platformă bazată pe modelul respectiv pentru a crea un monopost electric de oraş pentru navetişti. Conceptul nu a primit încă un nume, dar oficialii Volkswagen au declarat deja că acesta va emite mai puţin CO2 per kilometru decât XL1 Concept, care avea emisii de numai 24 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Dacă vehiculul respectiv va ajunge vreodată în producţie, acesta va fi oferit în compania unei surse de energie sustenabile, cum ar fi panourile solare, pentru a reduce corespunzător amprenta de carbon a utilizatorului. Practic, dacă un client va alege un asemenea vehicul, încărcarea modelului nu se va face cu energie de la reţeaua publică, ci cu energie sustenabilă, furnizată de surse regenerabile. Prin această măsură, cei de la Volkswagen ar elimina criticile legate de sursa de energie din spatele vehiculelor electrice actuale, încărcate de la reţeaua bazată pe combustibili fosili şi/sau nucleari, a căror utilizare nu este 100% ecologică pe termen lung.

Concernul Volkswagen şi-a dus eforturile ecologice mai departe, semnând un contract cu o companie austriacă de energie pentru a-şi reduce amprenta de carbon la nivel de corporaţie. Ccei de la Verburnd le vor furniza energie hidro-electrică nemţilor de la Volkswagen, contractul acoperind 10% din necesarul conglomeratului german.

Via | Autocar

FOTO: VOLKSWAGEN XL1 CONCEPT

Comentarii (4)

  • Vasilica
    Ce e nasolia asta ?
    6 1
  • Ivanoff
    Jurnalism ziceti,ha?
    Monopost cu doua locuri...
    Hmmm,oare cum vine asta?
    PS: Sau imaginile atasate sunt de la Noul si totodata mereu vechiul Golf N-spe? :))
    12 4
  • pozele sunt de la xl1
    ..nu exista poze despre conceptul adus (inca)
    7 0
  • Dicocodino
    electrice
    Altii produc deja masini electrice, iar Volkswagen plimba ursu' laudandu-se cu conceptele lor de doi bani. Urat.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru