VW Golf, cea mai vanduta masina in Europa in luna aprilie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.05.2009
Noua generatie Golf a fost masina care s-a vandut cel mai bine pe piata europeana in luna aprilie. Pe locul doi s-a clasat noul Fiesta iar pe trei Opel Corsa.

Luna aprilie se pare ca a fost de bun augur pentru Volkswagen, care a revenit in topul preferintelor europenilor cu noua generatie a modelului Golf. Compacta germana a detronat modelul Fiesta, care devenise in martie cel mai bine vandut model in Europa.

Noul Golf s-a vandut in 49.488 de exemplare luna trecuta, in crestere cu 10.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. La randul sau, Ford a vandut 43.253 de unitati Fiesta, in crestere cu 26.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Lista celor mai bine vandute masini in Europa, in luna aprilie, bifeaza multe modele de clasa mica sau compacta Astfel, dupa Golf si Fiesta, locurile urmatoare sunt ocupate in ordine de Opel Corsa, cu 35.754 de unitati vandute (+3.7%), Fat Punto cu 34.340 de unitati vandute (+12.1%), si Peugeot 207 cu 32.310 unitati livrate, in scadere cu 24.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volkswagen Polo, Fiat Panda, Ford Focus, Opel Astra si Renault Clio sunt numele care au completat lista celor mai bine vandute modele in luna aprilie.

La nivel de brand, Volkswagen continua sa isi mentina pozitia de lider pe piata europeana, cu o scadere de numai 1.2%, comparativ cu luna aprilie a lui 2008.

Ford s-a plasat pe locul doi in timp ce Fiat a contrazis tendinta actuala cu o crestere de 6% a vanzarilor, reusind astfel sa smulga pozitia a treia de la Opel.

via | Carscoop

Comentarii (39)

  • opel
    Opel vinde bine si ei dau faliment?! Si nu vand bine doar acum, inainte vindeau si mai bine. GM i-au usurat de tot profitul, sa-si ajute alte marci demult falimentare si acum "arunca" Opel ca pe o carpa folosita. Bine ca vand Opel, in sfarsit.
    3 0
  • S-a manelizat europa dupa mintea ingusta a unor romani adevarati dependenti de dacie.....
    3 9
  • ?î??â?Î??Â
    Foarte bine, a?a trebuie
    Mi?tocî?.
    0 1
  • golf
    e si normal, e cea mai buna masina ! de la confort si siguranta la fiabilitate si viteza ! multumim volkswagen !
    9 5
  • ăîâşţĂÎÂŞŢ
    Dacă nici de data asta nu se văd ok diacriticele....
    0 2
  • Ia să vedem diacriticele
    Aşa cum au remarcat şi jurnaliştii din domeniul auto de la noi, Golful este peste maşinile din clasa lui la toate capitolele. Faptul ca în România, Golful se strică mai des decât Octi se datorează pur şi simplu faptului că Octi este construit "ruseşte" faţă de Golf. Pentru că avem o ţară cu drumuri ca în Africa ecuatorială, ştim a cui e vina (Berceanu et comp) şi nu toţi suntem adepţii soluţiei Columbine.
    7 1
  • Golf nu e ce mai buna din clasa ei. E cea mai cunoscuta.
    Asta e motivul vanzarii.
    Apoi vin niste comenzi pt taxiuri intr-o luna in numar mare si hop...alta marca se vinde cel mai bine luna respectiva.
    Mai ia armata cateva sute din alta marca si tot asa.
    Eterna si fascinanta poveste cu Golful si promovarea lui.

    Multi vorbiti fara sa fi intrat in alte masini sau nici macar in golf doar din simpatia pt acesta.
    Pana nu incercati nu va puteti da cu parerea.
    Nici jurnalistii nu pot spune ca Golf e mai bun decat masina X, ei pot spune PARERE LOR ATAT.
    Acum masinile sunt destul de aproape calitativ raportat la pretul care il ofera. Un model intotdeauna are ceva mai bun decat celalat si invers.
    De aici fiecare cu gustul lui. Ceea ce e bine.
    golf cea mai bine vanduta in lun aprilie, si Logan a vandut extrem de bine si nu poti spune ca e cea mai buna. E vorba DOAR de vanzari.
    7 7
  • george becalii
    @RMY
    ba te contrazic...e cea mai buna din clasa ei cauta pe net review-uri mai cauta si siteri de specialitate cum ar fi http://www.topgear.com ,etc si nu cred ca degeaba este masina anului.

    On topic
    Mi se pare normal sa se vanda cel mai bine dupa asta urmeaza in clasa mica polo "Dă-i Cezarului ce-i al Cezarului........"
    sa auzim de bine!!
    7 4
  • @ george samd- niciodata n-o sa fie vw pe locul 2 in ochii vostri
    Pot sa fie n pareri, n clasamente, VW e intotdeauna pe locul 1 in mintea voastra. golful e suprematia masinilor.
    d-aia nu o sa imi iau nicodata golf sa nu am cea mai buna masina :).
    Precizez ca am avut si am dat-o iute.
    Motiv: nimic nu m-a atras la ea. nu are rost sa spun despre urmatoarele masini caci...golful e pe primul loc si punct.
    Ma lasi cu Top Gear..care e o emisiune de..... divertisment
    Mult mai mult apreciez fifth gear spre exemplu
    2 6
  • george becalii
    @rmy
    Eu nu am golf dar as vrea unu...prin toamna iarna mi-am luat alta masina si daca ar veni cineva la mine l-as da fara doar si poate dupa ce am condus 200km un g5 1.4tsi 122cp.Banuiesc ca ai schimbat golfu pe un megan!!ca alta masina mai tare nu exista.Top gear este si o emisiune de divertisment, dar au si un site special pentru "car reviews" stiu ca sunt niste papagali in viziuea ta.Chiar si siteul de la Fifth gear il judeca destul de bine pe noul golf.

    Despre tine cred ca vrei sa faci pipi impotriva vatului...
    3 4
  • @george - replica :)
    Am facut si "pipi impotriva vatului" si nu m-am udat ;).
    Esti curios cum?
    "Banuiesc ca ai schimbat golfu pe un megan!!ca alta masina mai tare nu exista"
    - sa sti asa, aici ai dreptate ca mai sus. :)
    "condus 200km un g5 1.4tsi" si eu aprox 5000km, si astra G la fel, si focus 2...vreo 15 000km, si C4....nu mai stiu cati km. am spus aproximativ.
    si...??daca spun eu ca astra e cea mai buna asa e?????
    ma lasi? :)
    2 2
  • @ george becalli
    Da ai condus 200 de km un 1.4 tsi si gata e cel mai miez nu ? L-ai condus dupa ce te-ai dat jos din dacie sau cum ? Ai condus un fiat 1.4 Tjet ? 120 sau 150 nu conteaza. Nu zic ca e mai bun sau nu, dar nu poti spune despre o masina ca e cea mai buna pana nu le-ai condus pe "toate".

    Bafta
    0 7
  • jiji de la pipera
    out of pipera....
    sa il vezi pe ala de 1.4 cu turbo si compresor ce iti p.. ficatu pardon fiatu....cati km ai tu sau ne citezi din forumuri de cunoscatori..mai bine mergi la scoala decat sa pierzi vremea pe aici.....
    4 0
  • Am 1 luna de cand conduc G6 e cea mai tare masina din clasa compacta, am studiat mult inainte de alegera facuta,chiar daca inclinam spre civic.Mai sufera comparatie din ce am condus civic,astra si focus poate si c4 dar renault,fiat si restu lumii mai au de lucrat mult.
    7 1
  • Fanul tipic al acestei masini......
    0 6
  • OK
    Am un Golf 5 1.6 de 3 ani si nu as schimba-o decat pe un golf 6. Exista pareri si pareri, parerea mea despre masina aceasta este foarte buna. Si anul viitor imi voi cumpara un Golf 6.
    5 1
  • @ GOLF
    Astia cu golfu sunteti irecuperabili. Normal ca nu va luati alta masina pt ca numa in golf va plimbati curu. Nu vedeti cum e in altele.Cius
    0 4
  • @thenuts
    si astia cu alfa si fiat la fel..beat it!
    2 0
  • Ce vorba inteleapta ai scos :O

    Sa vina ceilalti sa te omagieze.
    0 5
  • all cars
    Eu cred ca e vb de gustul fiecarui om si de banii care ii ai si vrei sa-i dai pe o masina. Cand nu-ti poti permite o masina mai scumpa de 15 000 euro si vrei sa o iei noua, normal ca n-o sa-ti iei vw, subaru etc. Fiecare isi apara masina pe care o are si spune ca e cea mai buna. In genral toate sunt bune in felul lor pt ca te ajuta sa-ti faci treaba, ca doar de-asta iti iei o masina, nu ca sa te spargi in figuri. O masina e rentabila si devine o investitie in mom in care scoti bani cu ajutorul ei, in rest e gaura ce care trebuie astupata mereu cu bani.
    3 1
  • Das Auto.

    Dupa ce am testat toata clasa compacta aproape cu toate motorizarile sunt convins ca Golf este Das Auto.

    Da, Opel are 1.6 turbo, pret bun si IDS+ dar finisare monotona si o punte rigida, C4 se livreaza si cu 1,6 turbo benzina 150CP si un setup de sasiu bunicel dar cu un interior discutabil si finisare+ergo slabe, Focus are un sasiu bun si o directie impresionanta dar un interior nepractic si urat si motoare diesel cu destule probleme, Mazda 3 e o masina buna dar rara si un proiect invechit iar Fiat Bravo are un design si Tjet impresionant dar un sasiu mediocru, directie rupta de realitate si calitate slabuta.

    Ca pachet complet nimic nu se ridica peste Golf si putine se apropie. Atentie, nu vorbim de GTI, MPS, OPC, ST; e o alta clasa si acelea sunt alte masini...
    2 1
  • @thenuts
    cu ce crezi tu ca e mai bun un 1.4 de 120 hp tjet decat un 1.4 tsi 122 hp sau un 1.4 tjet de150 hp decat un tsi de 160??poti sa ne detaliezi???(tsi care nu uita ca e motorul anului de vreo 3 ani la rand la cilindreea lui (asta pe langa 2.0.....tot vw ce sa-i faci)) daca ne explici plusurile fiatului la acest tip de motorizare(sau orice alta motorizare) o sa intelegem frustrarea ta!
    3 0
  • Am uitat de Civic, din pliante si "folclor" - preferata mea dar dupa test o gasesc la mijlocul plutonului. Am sperat sa fie atat de buna pe cat se spune si chiar am vrut sa o cumpar.

    Din pacate in ciuda unui motor GENIAL, cutia nu straluceste, e nepractica pt ca vine doar cu roti pe 17 si e foarte"batoasa" cand nu trebuie, plasticele sunt cam dure, scaunele sunt bune pentru oameni de statura asiatica si zgomotul de vant e mare. Chiar si versiunea sedan care se face in Japonia dar si Turcia si se vinde si in US si care e o masina foarte buna, mai are de lucru pana la Golf.

    Nu vorbesc de fiabilitate pentru ca s-ar putea sa fie peste Golf per total viata a unei masini dar cati dintre voi duceti masini pana la 200000 km?
    2 0
  • @Maka
    Tre sa recunosc ca m-ai "uimit" cu cunostintele tale despre masini. Ca sa-ti poti da cu parerea nu e de ajuns sa le conduci 5 km, plus ca-ti mai trebuie si ceva (mai mult chiar) back-ground tehnic. Eu iti spun ca te inseli in privinta Civic-ului, vb ca fost posesor de Golf 5 si actual posesor de Civic, pt ca plasticile de la Honda sunt unele de cea mai buna calitate-Honda tinde incet, incet spre segmentul premium, ceea VW nu e si nu va fi niciodata. Concluzia e ca nu-mi mai iau niciodata VW (nu ca as fi avut mari probleme cu el), doar ca e o masina banala, prea scumpa pt ce-ti ofera si prea mult laudata. Singura cutie de viteze mai buna a VW e cea automata, dar modelul ala de Golf dotat cu acea cutie e prohibitiv. Iar daca nu-ti plac rotile pe 17, poti sa-ti spui de 16. Asa ca un raport pret/calitate/dotari e mult in favoarea Hondei.
    0 2
  • @Cris @Maka
    citat
    "O masina e rentabila si devine o investitie in mom in care scoti bani cu ajutorul ei, in rest e gaura ce care trebuie astupata mereu cu bani."

    eu zic ca te inseli amarnic, pentru mine masina e un hoby, un motiv de bucurie si distractie.
    Nu ma intereseaza deloc sa imi recuperez investitia.

    @Maka - e parerea ta..., eu nu ti-o impartasesc deloc.
    Cum am spus mai sus, masina pt mine e un motiv de bucurie, golful nu a resit sa ma faca sa zambesc. pacat, costa destul de mult si ofera putin.
    0 2
  • Geovanni Becali
    Mda..tipic romanesc!!!
    Hai fratilor asta e masina anului in lume si voi puneti la indoiala chestia asta??!!!Stiu ca au dar spaga vw, dupa mintea multora de aceea va rog sa mergeti pe la scoala ca sa cresteti mari si sa va cumparati si voi masini din banii vostrii si atunci sa va vad!!
    0 1
  • @Geovanni Becali
    am fost la scoala, am crescut mare, am cumparat masini din banii mei.............acum pot sa am parerea mea? :)))))
    0 1
  • Geovanni Becali
    @rmy
    Daca imi arati carnetu de note ; da ai voie :))))))
    1 0
  • @GBecali
    O sa-ti dau eu tie niste bani ca sa mergi la scoala, pe la orele de info, poate asa inveti si tu sa dai un search pe google si sa te documentezi inainte sa-ti dai cu parerea. Din cate stiu eu (de fapt sunt sigur) Opel Insignia e masina anului. Iar daca tu crezi ca daca e declarata o masina "Car of the year" e suficient pt tine ca sa poti spune ca e cea mai buna, inseamna ca esti la cules de ciuperci. Spre exemplu, anul trecut masina anului a fost declarata Fiat 500, Renault a castigat de 2 ori in ultimii 8 ani. Acum ce mai zici domnul "tipic romanesc".
    0 0
  • @rmy
    Eu gandesc din punct de vedere economic si eu am ca hobby sofatul, dar nu mai e nicio distractie cand stau blocat in traficul din Bucuresti. Iar in mom in care dai cu roata intr-un crater si te costa cat pe draq s-o repari (am patit-o cu golfu') nu cred ca mai ai nevoie de hobby-uri din astea, chiar daca dispui de bani. Eu unul asa vad lucrurile, dar fiecare are propria filozofie si de aceea iti repect si parerea ta.
    0 0
  • mircea
    @Cris
    Opel Insignia este European Car of the Year.
    VW Golf 6 este World Car of the Year.

    Ambele sunt COTY, depinde din ce unghi privesti. Insignia nu a intrat in jurizare la WCOTY deoarece modelul nu este vandut decat in Europa.
    0 0
  • @Admin
    Ai dreptate, n-am fost atent. Dar tot il trimit la scoala ca pana la urma traim in Europa si oricum premiile astea nu inseamna mare lucru atata timp cat n-a avut niciun concurent din clasa compactelor.
    0 0
  • Geovanni Becali
    @Cris
    Pastraza banii si da tu un search unde vrei...Pentru ca ai recunoscut ca esti cam ##@#!@! adica dus cu pluta sa nu folosesc cuvinte urate iti dau un site gratuit de unde sa incepi.
    http://justfuckinggoogleit.com/
    1 0
  • Hai ma pe buneee?
    Mama cand ii aud pe unii " am avut Golf dar a fost de pork si am dat-o iute ca nu era buna" imi vine sa rad. Adica tu ai stat ai testat piata ai scos ceva bani si ai cumparat o masin si dupa aia ai zis... ma e naspa hai ca o dau? Asa face toata lumea, da peste 15K pe o masina si la o saptamana o vinde ca nu e buna. BA MA LASI! Si eu am un rahat de masina am 206, ca nu am avut bani de altceva si era la oferta si as vinde-o maine dar nu renteaza. Adica pierd bani si momentan imi fac treaba cu ea si inca duce. Asa ca lasa-ma cu basme de astea ca ai avut dar la 3 zile dupa ce a venit ai realizat ca de fapt e cea mai penala masina de pe piata. Hai mai taie-i din coada ca sting si eu farurile ( e dintr-un banc)
    3 1
  • @Bemen
    asta esti tu. razi cat poti. folosesti cuvinte extremiste aiurea. de unde sti peste 15k? pote peste 20, de unde sti o saptamana, poate o luna, nu zice nimeni de cea mai penala........
    vorbesti prostii. mai taci!
    nu toti suntem la fel. ai fi uimit sa afli ca sunt si altfel de oameni.
    intelegeti odata...suntem si oameni cu preferinte diferite fata de cei cu golful de acum.
    0 3
  • Andrei
    Pe bune
    Vad ca citezi din bancuri, asa ca o sa iau afirmatia ta ca pe un banc prost. Nu inteleg ce ai impotriva celora care au avut golf si l-au vandut pt ca nu au fost multumiti de el. Cumva ti-au cerut tie bani pt o masina noua. Puteai sa te gandesti si tu ca unii si-au luat Golf in mom in care a aparut si nu prea aveau multe variante atunci. E mai greu pt unii cand vb din invidie.
    0 1
  • @Cris
    NU vreau sa "uimesc".

    Declar ca mai toate masinile de acolo au fost testate in Bucuresti si in afara lui deopotriva deci macar zeci de km. Unele mii de km iar Golf-ul peste 50.000 km pentru ca inca il conduc. Civic-ul cam 100 km. In privinta cunostintelor nu e nevoie sa trimit vreo diploma sau CV dar te asigur ca le am pe ambele.

    Intr-adevar Golf nu entuziasmeaza ca design iar in conducere e cu adevarat entuziasmant numai ca GTI dar cand pun totul in balanta Golf iese singura alegere.

    Sigur Bravo e mai frumoasa, Opel o alegere mai buna la buget, C4 mai "Funky" Civic e"out of this world" dar nu traim intr-o exaltare contiua ci doar savuram momentele asdtea din cand in cand. In rest masina e pana la urma un mijloc de transport si pentru doar cativa - un mod de viata.
    1 0
  • Opel>Golf
    Eu am avut Golf GTI dar nu ma satisfacea. Am vandut masina si apoi am cautat altceva. Doream o masina mai buna mai rapida mai frumoasa, asa am ajuns sa aleg un superb exemplar Opel Astra 1.4 twinport Enjoy. Pot sa zic ca acum sumt inplinit. Asa ca sa mai taceti aia care cred ca golful e cel mai bun ca si eu am avut si nu e asa.
    1 1
  • Golf
    Eu am condus foarte multe masini si recunosc ca Golful pune la colt tot ce inseamna clasa compacta.
    De aceea mi l-am si cumparat.
    As fi preferat sa aiba un design mai frumos, insa intre design si performanta, am preferat performanta. Or aici, imi pare rau pentru celelalte compacte.
    Am ezitat enorm intre Civic si Golf, insa in momentul test drive-ului cu Civic, am stiut ca imi voi lua Golf.
    Golf - the joy of life!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru