Audi E1, viitor rival pentru Smart Fortwo si Toyota iQ?

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 30.04.2009
Audi ar putea dezvolta un minicar pe platforma viitorului Volkswagen Up! de serie. Asteptat sa debuteze in 2011, acesta ar putea concura cu Smart Fortwo sau Toyota iQ.

Asa cum ne-a obisnuit si cum se anticipa inca de acum un an, Volkswagen va folosi platforma viitorului Up! nu numai in interiorul gamei sale. Mai multe branduri din cadrul grupului ar urma sa isi dezvolte astfel propriile modele de clasa MINI, printre aceste urmand sa se numere si Audi.

Constructorul din Ingolstadt ar urma sa dea nastere unui model ce va putea fi regasit in gama sa sub viitorul Audi A1. Modelul mini ar putea sa primeasca sub capota unitati diesel si benzina, capabile sa promita un consum de carburant foarte mic. Gama de motoare ar urma sa include unitati cu doi cilindri, de 600 cmc, sau cu trei cilindri si o capacitate de 1.2 litri. Nemtii ar putea sa dea nastere si unor versiuni electrice sau hibride botezate E1. Modelul va face parte din proiectul "New Small Family" si va fi produs la uzina grupului Volkswagen din Slovacia.

Pretul de pornire va fi fixat undeva in jurul valorii de 13.500 de euro, ceea ce inseamna ca mini modelul premium va putea concura cu versiunile electrice sau hibride ale modelelor Smart ForTwo si Toyota iQ.

Avantajul viitorului E1 va consta in faptul ca spatiul interior va fi suficient pentru trei pasageri, iar portbagajul va fi destul de generos pentru clasa sa.

Desi nu exista in acest moment fotografii spion, putem presupune ca Audi E1 va imprumuta elemente de design ale brandului: grila frontala, LED-urile pentru blocurile optice si jante din aliaj. La interior lucrurile vor fi simplificate de prezenta unui touch-screen care include navigatie prin satelit, MP3 Player, Bluetooth si telefon.

Daca va primi unda verde din partea conducerii, viitorul Audi E1 ar putea debuta pe piata destul de devreme, mai exact in 2011.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru