BMW va dezvalui versiunea hibrida 750hi la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 30.04.2009
Surse neoficiale anunta ca BMW pregateste pentru Salonul de la Frankfurt o versiune hibrida de serie a modelului Seria 7, bazata pe unitatea V8 bi-turbo a bavarezilor.

BMW se pregateste de o surpriza de proportii la Salonul Auto de la Frankfurt. Bavarezii incep sa acorde tot mai multa atentie tehnologiilor de reducere a consumului de carburant, drept pentru care vor aduce la salonul din toamna o versiune hibrida de serie a modelului Seria 7.

Anticipata inca de anul trecut, cand BMW a prezentat publicului Seria 7 Active Hybrid, versiunea ecologica a limuzinei germane se va bate de la egal la egal cu rivalul Mercedes S400 Hybrid. Constructorul din Stuttgart porneste insa cu un mic avantaj, S400 Hybrid urmand sa debuteze in showroom-uri chiar din aceasta vara.

Versiunea hibrida a modelului Seria 7 a fost dezvoltata pe motorizarea actuala V8 bi-turbo. Unitatea pe benzina cu opt cilindri este completata bineinteles de un motor electric. Viitorul 750hi va putea sa apeleze la trei tipuri de propulsie: doar pe benzina, doar electric sau mixt. Avantajul celor de la BMW va fi insa capacitatea de a functiona numai cu energie electrica, aceasta functie lipsind pe rivalul S400 Hybrid, al carui motor electric este folosit doar ca unitate de rezerva.

Se pare ca alaturi de viitorul 750hi, standul BMW va gazdui si debutul oficial al unui alt vehicul ecologic, X5 Active Hybrid, spionat deja de mai multe ori.

Din pacate pentru BMW, versiunea de productie a hibridului 750hi va debuta pe strazi abia in 2011, cand S400 Hybrid isi va asigura deja o cota de piata importanta pe acest segment de nisa.

via | Leftlane

Comentarii (4)

  • @220v
    curentul electric nu e solutia, e doar o chestie de marketing
    0 0
  • mda
    Dragi mei , ca intotdeauna , comunistii bautori de bere FURA ! Japonezii au construit motoare hibride acum muuuuuuuuuulti ani. Asta inseamn sa vezi in viitor.
    0 0
  • Robert
    @ Alex
    Primul automobil hibrid a fost construit de Ferdinand Porsche in 1900 . Japonezii construiau masini in perioada respectiva ?
    0 0
  • eustake
    marketing
    Cum zicea si mowgli, e doar o chestie de marketing. Cine nu dezvolta un hibrid e papa-lapte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru