Ferrari va investi 50 de milioane de euro în două motoare noi: un V6 şi un V8

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.06.2012
Ferrari gândeşte în perspectivă când vine vorba despre motoarele sale. Italienii vor investi 50 de milioane de euro pentru conceperea unor propulsoare V6 şi V8 de nouă generaţie, ce vor fi utilizate şi de Maserati.

Deşi Ferrari este una dintre cele mai iubite mărci exotice, italienii nu se mulţumesc să trăiască clipa şi se gândesc serios la următorii ani. Potrivit unui oficial al Scuderiei italiene, consiliul de conducere Ferrari a aprobat o investiţie de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor motoare noi până la sfârşitul deceniului.

Propulsoarele nu vor fi destinate exclusiv modelelor Căluţului Cabrat, ci şi produselor exclusiviste sau exotice aparţinând Grupului Fiat. Ne referim aici la viitorul sedan de segment E al celor de la Maserati, la viitoarea generaţie Quattroporte şi, nu în ultimul rând, la SUV-ul Kubang ce urmează a fi lansat în următoarea perioadă.

Nici cei de la Alfa Romeo nu vor fi ocoliţi, unul dintre motoarele pentru care Ferrari investeşte bani grei urmând să fie instalat sub capota viitoarei berline de top ce înlocuieşte vechiul 166.

Cei 50 de milioane de euro vor da naştere unui motor V6 supraalimentat bi-turbo, capabil să dezvolte până la 450 de cai putere.

Vor exista şi alternative mai cuminţi care vor convinge publicul prin valorile mai reduse la capitolul consum şi emisii.

Inginerii de la Maranello vor da naştere şi unui nou V8, care îşi va intra în drepturi cu precădere pe modele de top Ferrari şi Maserati.

În paralel cu Ferrari, Fiat Powertrain lucrează la o nouă generaţie a motorului pe benzină de 1750 cmc, care va fi produs începând cu 2013 la uzina Pratola Serra din Italia. Noul motor cu patru cilindri va fi creat pentru utilizări transversale sau longitudinale, va avea o capacitate de 1.8 litri şi va fi capabil să ofere 300 de cai putere.

via l autoblog

Comentarii (2)

  • CHUCK NORRIS
    BAI FERRARI
    DE CE INVESTESTI INTR-UN V12?
    2 11
  • chuck norris
    scuzati-ma
    am vrut sa scriu de ce nu investesti intr-un v12?
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru