Opel Allegra, fratele mai mic al lui Corsa?

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 11.10.2009
Conform AutoBild, Opel planuieste sa lanseze un nou model botezat Allegra. Acesta va deveni cea mai mica masina produsa de Opel si va avea un pret de pornire de 8.000 de Euro.

Esential

5500 de euro ar putea sa coste modelul Opel de segment A.

Conform publicatiei germane AutoBild, Opel a inceput deja sa lucreze la un viitor model care va fi botezat Allegra. Masina va deveni cel mai mic model al marcii si va concura cu Ford Ka, Volkswagen Up sau Toyota iQ.

Pentru moment, constructorul a depasit faza de proiect si are deja doua variante in ceea ce priveste platforma pe care va fi construit Allegra. Inginerii Opel vor putea alege fie o varianta redusa a platformei de pe actualul Corsa si botezata New Small, fie cea a unui proiect denumit Sub-B care ar putea fi creat in colaborare cu General Motors. Din moment ce Magna este la doar cativa pasi de achizitionarea Opel, cei de la AutoBild spun ca aceasta colaborare ar putea fi posibila numai dupa ce tranzactia se va realiza. Se pare ca varianta New Small ar putea deveni cea viabila, fiind mult mai usor ca inginerii sa utilizeze elemente ale modelelor deja existente pe piata.

Allegra va masura 3 m in lungime si va fi o masina cu trei usi. In aceeasi publicatie germana se vorbeste si despre data in care modelul este posibil sa isi faca aparitia, iar 2012 sau 2013 poate deveni anul in care Allegra va vedea lumina zilei.

Pretul acestuia se va situa undeva in jurul sumei de 8.000 de Euro.

via | AutoBild

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    Din pacate este imposibil ca Opel sa produca o masina de 5500 euro. Asta si pentru ca ori o sa fie care Tata Nano adica doar un cosciug in miscare ori pur si simplu este produsa cu tehnologii pe care le vom avea peste 25-50 de ani, ceea ce din pacate... este imposibil iarasi pentru moment.
    2 2
  • "varianta New Small ar putea deveni cea viabila, fiind mult mai usor ca inginerii sa utilizeze ELEMENTE ALE MODELELOR DEJA EXISTENTE pe piata"....nu sare nici un conoseor sa urle ca se vor arunca pe piata toate tehnologiile invechite?
    1 2
  • @roland
    dar tu ce treaba ai?
    2 0
  • allegra
    Domnul Socariciu,

    Ai platit pozele care le-ai preluat de la Auto Bild Germania? sau le-ai furat fara sa platesti? Si vezi ca in revista germana scrie ca masina va costa 8000 euro si nu 5500 euro. mai invata putin germana.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru