Volkswagen s-a întors pe locul întâi la vânzări în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Volkswagen a redevenit cel mai bine vândut constructor din Europa, iar Golf este din nou cel mai bine vândut model la nivel european, după ce au fost amândoi depăşiţi de Ford cu Fiesta.

Esential

136.900 de unităţi Volkswagen Golf au fost vândute în primul sfert al acestui an.

Volkswagen, cel mai bine vândut constructor de masă la nivel european, a revenit în topul vânzărilor după ce fusese detronat pentru o lună de Ford, cu al său Fiesta. Diferenţa de vânzări dintre Ford şi Volkswagen a fost de 1.298 de unităţi în martie, Ford reuşind să deţină supremaţia în 27 de ţări europene cu 168.611 unităţi, timp în care Volkswagen a vândut 167.313 unităţi în aceeaşi perioadă.

Vânzările Ford au fost lovite de încheierea programelor de casare din Europa, care crescuseră semnificativ cererea pentru Fiesta în Marea Britanie şi în restul Europei. Piaţa din Marea Britanie este cea mai mare piaţă pentru cei de la Ford şi a fost cea mai mare piata auto din Europa în luna martie, detronându-i pe nemţi, liderii „tradiţionali” ai acestui clasament, în frunte cu al lor Volkswagen Golf – cea mai bine vândută compactă la nivel european. În aprilie 2010, Germania a devenit din nou cea mai mare piaţă auto din Europa, ca dovadă a apetitului pe care îl manifestă această piaţă pentru autoturisme.

Volkswagen Golf a redevenit cea mai bine vândută maşină din Europa, cu 136.900 de unităţi vândute în primul sfert al acestui an.

Vânzările de Fiesta au crescut cu 4.000 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările de Golf au crescut cu 13.1 procente faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009. Reîntoarcerea lui Volkswagen Golf pe locul întâi al clasamentului de vânzări demonstrează faptul că piaţa auto din Europa a revenit la tendinţele obişnuite, iar beneficiile programelor de casare încep să se evapore uşor.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (29)

  • CEL MAI BUN CASTIGA
    25 25
  • Bentley`
    Golf...
    Numai cine l-a condus stie de ce...
    24 27
  • WHO is the best baby?
    15 24
  • mihai B.
    golf.
    Imi place golf si sunt de acord cu locul pe care il detine.
    22 22
  • Chiar daca in ultima vreme tot mai multi "carcotasi" vorbesc nu tocmai frumos de VW (conservatorism extrem, "boring design" etc.), totusi renumele si reputatia pe care le-au castigat in zeci de ani nu se pierde asa usor.
    Cat despre Golf, asa cum spunea cineva (JC), "cand ai vandut peste 22 milioane de masini, n-are rost sa schimbi prea multe"
    19 23
  • vanzarile fiesta au crescut cu 4000 de unitati iar cele volkswagen cu 13,1 procente..... Daca tot e sa le comparati, macar pastrati aceeasi unitate de masura.
    37 1
  • Ivanoff
    VW plateste bine...
    Ce pierdeti cu totii din vedere este k in momentul in care a trecut Ford pe primul loc,dragii nostrii de redactori au tacut mac (ca de,VW da cascavalul)...
    Acum ca a reinceput campania agricola de primavara si s-au vandut TDI-urile (fie vb intre noi,cine ma cumpara 1.6 MPI de 102 CP de pe vremea Golfului3 ?),hop-top mare stire mare:VW pe primul loc...
    Hai sictir!
    22 29
  • Renault
    Si eu care credeam ca Renault e no.1! Nu-i asa Carlos!
    11 13
  • Clientul, respectiv piata sunt judecatorul final al unui brand sau produs, nu managerii de produs sa vreo pipita de la "comunicare";

    IN acest caz clientul s-a exprimat cum stie el mai bine, a cumparat ceea ce i-a satisfacut cererile cel mai bine.

    Lamentatiile si insultele le vom uita la cateva minute si nu au rost ci doar imbunatatirea continua a produselor concurentilor dar si a VW de pe urma careia doar noi cei cumparam si conducem vom avea de castigat.

    Asadar: jos palaria VW!
    14 12
  • reno no.1, ma faci sa rad pana si pe piata din india a trebuit sa scada preturile pentru a nu fi devorata de concurenta,si eu chiar cred ca ar trebui sa le scada mai tare la ce ofera in prezent.pa
    9 13
  • VW the best that money can buy!
    As recomanda tuturor VW Polo 1.2 TSI, extraordinara masinuta!
    Felicitari VW, masini adevarate!
    14 12
  • @Ivanoff
    Înainte să faci acuze nejustificate, poate că ar fi mai bine să te uiţi prin ştirile despre acest subiect.

    Întâmplător, una dintre ştiri este scrisă chiar de mine.

    Intră pe cele două link-uri de mai jos, că să te convingi.


    http://www.automarket.ro/stiri/ford-fiesta-este-cea-mai-vanduta-masina-din-europa-in-2010-29873.html

    http://www.automarket.ro/stiri/ford-este-lider-de-vanzari-pe-piata-din-europa-in-luna-martie-29791.html

    O seară bună!
    18 13
  • !!!----.....
    nu are rost sa prezinti situatia altfel decat este domnule sebastian.
    pentru tine am un mare respect, si stiu ca esti cat de cat un redactor bun (fata de alti colegi de ai tai) dar aici nu suntem o adunatura de prosti. cand a fost un subiect mai important ale unor marci pe care nu le aveti la suflet ati tinut respectiva stire maxim 1 ora....sa zic ca o ora e mult. ati bagat orice articole de umplutura numai sa dispara articolul respectiv de pe prima pagina. Asa si cu Fordul.....cand e vw numarul 1 tinem stirea 2 zile si 2 nopti sa creem valva sa se certe astia intre ei ca unul are passat si sta si ii completeaza ulei ca in secolul 19 si rade de unul cu renault sau dacie tot aia.

    Lasati prostiile astea, ca cine vrea sa vada, vede.

    bafta.
    21 16
  • lasa ba impresiile
    nu e asa cum zici tu, ca la vw consuma.. si nush ce mai face.. am si eu un passat 2003 1.9 tdi pd si daca la 15000 km mai pun 200 ml nu e asa mare lucru.. daca vrei, poti sa te convingi ca si masinile toyota, honda consuma ulei.. intra pe forumurile lor si te vei convinge.. numai ca vw e mai des intalnit si de-asta toti prostii comenteaza ca vezi ca e rau, ca nush ce are, dar multi nici dacie nu isi permit.. am avut si ford, peugeot, renault, dar ca in masinile facute de vw nu te simti.. si acum mi-am luat si un golf 6... merge perfect.. asa ca lasati impresiile de atotstiutori si vedeti ce trebuie de vazut.. oricum vw e clar peste peugeot, renault, opel...
    12 15
  • serifu
    @ivanoff
    tractoare tdi cum le zici tu sunt pe locul 1...sa iti stea unghia in gat grofule
    19 13
  • VW no.1
    Oare chiar atat de "prosti" sa fie zecile, sutele de mii de europeni care cumpara VW (desi "nu mai sunt ce au fost odata iar TDI-urile manaca ulei la greu")?!
    22 10
  • mai baiete ulei manca oricare masina documenteazate si vei vedea
    iar despre golf ce sa mai zici jos palaria
    8 13
  • pentru totri care parca s-au nascut in bmw
    bmw nu consuma ulei, din contra, are mai mult decat trebuie ca intra antigelu de racire la baia de ulei . a patit un prieten si e suparat foc ;) (seria 3 din 2001 )
    7 7
  • Si masinile Honda consuma ulei, cel putin cele comercializate in SUA
    Americanii de la Edmunds realizeaza un test de anduranta cu modelul Honda Accord Crosstour si dupa 5,535 mile ( 8856 km ) au fost nevoiti sa adauge ulei in motor ( http://blogs.insideline.com/roadtests/2010/05/2010-honda-accord-crosstour-adding-some-oil.html ) .
    8 11
  • Ivanoff
    @Sebastian Toma
    Imi cer scuze pt cele scrise anterior,chiar nu am vazut acele articole ,insa sunt absolu de acord si cu ce a sctis "!!!---"
    3 4
  • mircea
    @Ivanoff, @!!!---
    Nu e vorba de vâlvă, e o treabă logică.

    Nu e normal să ţii în faţa cititorilor articolele pentru care interesul este ridicat? Dacă oamenii sunt interesaţi foarte mult de un anumit subiect, facem tot posibilul să le satisfacem cererile.

    E ca la magazin. Dacă lumea îţi cere pîine albă, dai faliment dacă le bagi pe gât doar pâine neagră cu tărâţe. Merge şi aia, e importantă, se vinde cu moderaţie. Dar dacă oamenii cer, trebuie să le dai. E normal.
    8 9
  • pentru nemultumiti
    Pentru cei care sunt nemultumiti de modul in care adminii se ocupa de site .... vreau sa va amintesc "principiul telecomenzii" nu-ti convine muta canalul , sau pagina web ... de va pierdeti vremea aici comentand daca "automarket" este asa josnic????
    6 9
  • VW
    sa vedem sfarsitul de an, pana atunci liderii se mai schimba de cateva ori, intre timp avantaj vw
    7 2
  • @joker
    Documenteaza-te ce zice lumea pe aici de TDI-urile lui VAG si apoi sari la gatul meu, mai baiete! ;)
    10 3
  • @Mircea
    Daca mai rostesti cuvantul logica cand porti o discutie cu nea Ivanoff trebuie sa ii dai restart ca sigur da bluescreen asa ca te rog ignora-l!!
    4 5
  • andr3i
    Nr 1.
    aici e locul ptr tot grupul VAG, Golful e lider de la prima ganeratie pana in prezent.
    3 9
  • george
    Golful - o masina fantastica!
    Si eu am Golf 6 si este o masina fantastica! Merita sa fie no.1!!!
    3 10
  • neit@gmail.com
    si loganu ce mai face ? dasteru ce face ? san-dero se mai vinde ???
    2 5
  • Florin
    VW Polo
    Noul Polo este super...cei de la VW sunt cei mai tari. Felicitari.
    1 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru