Zece modele interesante care vor debuta în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.01.2011
Automarket vă prezintă o listă scurtă a modelelor interesante care vor debuta pe piaţa auto internaţională şi internă în 2011.

Anul 2011 va aduce lansarea unui număr impresionant de modele noi, deşi previziunile economice nu sunt excepţionale. Fie că le vor vinde sau nu, constructorii de automobile vor lansa atât modele noi, cât şi versiuni îmbunătăţite ale modelelor oferite în gamele actuale. Am făcut o selecţie de zece modele al căror debut este aşteptat cu sufletul la gură atât de jurnaliştii auto, cât şi de fanii mărcilor respective care ar putea deveni ulterior clienţi.

1. Aston Martin Cygnet


Deşi este un model destinat în exclusivitate celor care posedă deja un Aston Martin, Cygnet nu are cum să nu stărnească valuri de curiozitate. Vorbim de un Toyota iQ redesenat, cu un interior schimbat complet şi fără modificări la motor, al cărui preţ de achiziţie a fost dublat, iar sigla a fost înlocuită cu cea a mărcii din Gaydon. Sunt şanse mari ca toate exemplarele disponibile să se vândă ca pâinea caldă, deşi modelul nu are nicio legătură în materie de dinamism cu oferta Aston Martin.

2. Audi A6


Noua generaţie a lui Audi A6 este ultimul competitor al trio-ului premium din Germania care debutează în acest segment. După ce Mercedes-Benz a surprins pe toată lumea cu E-Klasse, iar BMW a ridicat ştacheta la un nou nivel cu Seria 5 F10, a venit rândul celor de la Audi să arate la ce au lucrat atât de mult.

3. Audi Q5 Hybrid


Noul Q5 Hybrid reprezintă al doilea model hibrid în gama constructorului din Ingostadt după A8. De data aceasta, vorbim de un model mai accesibil, care ar trebui să îi ajute pe cei de Audi să debuteze pe scena hibrizilor.

La nivelul economiei de carburant, modelul ar trebui să fie extrem de apropiat de un diesel, dar adevărata realizare va fi la capitolul emisii de CO2, care vor fi reduse dramatic.

4. BMW Seria 6 Cabrio


Debutul versiunii cabrio a noului BMW Seria 6 este aşteptat până în luna martie 2011. În mod normal, majoritatea constructorilor îşi lansează modelele decapotabile în primăvară, pentru a le acorda clienţilor suficient timp pentru a comanda un exemplar până în vară. Modelul are un aspect interesant şi este realizat pe platforma lui Seria 5.

5. Citroen DS4


Al doilea membru a gamei premium DS de la Citroen este bazat pe noul C4. Din moment ce DS3 a reuşit să fie un model extrem de atrăgător fără a ştirbi din frumuseţea lui C3, ne aşteptăm la ceva special din partea lui DS4.

6. Citroen DS5


Tot în 2011 vom vedea şi al treilea membru al gamei DS, bazat pe "fraţii" Peugeot 3008 şi 5008. Modelul va fi un monovolum de lux şi va beneficia atât de un design avantgardist, cum ne-au obişnuit cei de la Citroen, cât şi de numeroase facilităţi practice pentru viaţa de zi cu zi a clienţilor şi a familiilor lor. Debutul este aşteptat la Salonul Auto de la Geneva, alături de DS4.

7. Peugeot 508


Ştim deja cum arată Peugeot 508, cât costă şi cu ce motorizări este oferit. Nu ştim însă cum se conduce, iar primele unităţi abia au ajuns la dealeri. Noul 508 reprezintă o premieră în lumea auto, deoarece va încerca să înlocuiască două modele din două segmente în acelaşi timp, fără să se contrazică singur.

În decursul acestui an vom vedea ce părere au clienţii despre noua creaţie a fracezilor de la Peugeot.

8. Lamborghini Jota


La acest capitol, nu sunt multe de spus. Vorbim de un supercar veritabil, care va oferi performanţe deosebite şi un aspect special. Preţul său va fi piperat, un număr mic din clienţii de automobile din lume având mijloacele necesare achiziţiei unui asemenea bolid. Versiunea de producţie beneficiază de un motor V12 aspirat cu o cilindree de 6.5 litri, care furnizează 700 CP şi este cuplat unei transmisii cu şapte trepte.

9. Volkswagen New Beetle


A treia continuare a unei legende, sau Volkswagen New Beetle. Deşi modelul original nu a plecat niciodată din fabrică purtând numele Beetle, iar a doua generaţie nu a cunoscut o popularitate la fel de mare precum a predecesorului său, cei de la Volkswagen speră să dea lovitura cu noul “New Beetle”. De data aceasta vorbim de tehnologie modernă integrată într-o formă retro, alături de celelalte atribute ale mărcii Volkswagen pe care le cunoaştem deja.

10. Mercedes-Benz CLS Shooting Brake


Nişa unei nişe. Aşa poate fi caracterizat cu uşurinţă Mercedes-Benz CLS Shooting Brake. Vorbim de un coupe cu patru uşi de clasă premium care a devenit break de clasă mare în segmentul premium. Din moment ce nemţii de la Mercedes-Benz au realizat un asemenea model, înseamnă că au şi clienţi dornici să achiziţioneze un asemenea vehicul. Debutul ar putea avea loc în cea de-a doua jumătate a anului.

Comentarii (18)

  • pariez pe DS5
    25 11
  • DS5 - arata super!
    20 8
  • A6 este superb!
    14 19
  • Unde dai si unde crapa...?
    Da arata bine DS5, sa vedem cum o sa arate versiunea de serie.
    15 5
  • DS
    DS5 e senzational, cel putin pana acum. dar poza aleasa pentru DS4 e total neinspirata
    12 4
  • hmmm
    Astea ar trebui sa fie cele mai importante aparitii ale anului?! ma indoiesc! vw beetle?! beetle influenteaza prea putin scena auto mondiala.
    Pt. 2011, aparitii mai importante sunt Ferrari Scaglietti, Mercedes ML, Mitsubishi i-Miev, Nissan Leaf, GT-R (facelift), Renault Latitude, Subaru Impreza etc.
    4 6
  • panchiusha
    @AUDI
    BMW e o putere infernala , power si iar power.
    6 16
  • -1. Q5 hybrid si Beetle nu au ce sa caute in cele 10 lansari importante ale 2011.
    -2. Din cate stiu eu, denumirea supercarului Lamborghini avea sa fie Aventador si nu Jotta.
    -3. CLS Shooting Brake inseamna revolutie. Hell yeah!
    Corectati-ma daca gresesc!
    10 3
  • Victor
    Ati ratat Hyundai Grandeur,sau aia nu merge la manele..in tot cazul pt mine este cea mai asteptat masina a anului,dar este o masina pt oamenii inteligenti care cer de la o masina mai mult decat o emblema pe bot.
    3 2
  • @panchiusha
    bmw este doar putere..... fara aderentza, fara manevrabilitate, fara design la interior, fara subtilitate.... doar pute_re
    8 8
  • p.s.
    ds5 e chiar urat..... arata ca o masina de familie cu 5 copii
    4 11
  • HMM
    cele mai asteptate? hmmm,ce cauta q 5 si beetle nu am inteles,dar sa omiteti din top Mercedes ML si Opel Astra GTC mi se pare nesimtire,vb lui rem ce infulenta are beetle in lumea auto ? o barat .cam slabutz de data asta ,io inteleg ca a fost vacanta dar daca tot dati o stire macar dati-o corecta si informati-va inainte.
    3 2
  • ....
    si unde sunt masinile interesante ? ca in afara de lambo numai prafuri ...
    1 9
  • Cretu'
    slab topul
    Mi se pare destul de slab facut acest top...Este adevarat sunt modele interesante dar doar pentru dosarul marcilor nicidecum entru marii pasionati ai automobilismului...Ca sa comentez putin masinile:
    1.Aston Martin Cygnet:mai mult o masina pentru fiica bogatasului,o masina exclusivista la exterior...motorul lasa de dorit.
    2.Audi A6:Audi pluseaza dar foarte putin in "razboiul" dintre marcile germane.
    3.Audi Q5 Hybrid:chiar nu vad de ce este o mare lansare :|
    4.BMW Seria 6 Cabrio:iar nu este o mare lansare.Un seria 6 fara plafon...
    5.Citroen DS4:zic eu ca este o buna lansare doar pentru pasionatii marcii.(si eu abia asteptam lansarea Megane 3 rs)
    6.Citroen DS5:arata chiar bine masina,sa speram ca va fi o lansare reusita.
    7.Peugeot 508:iar nu-mi dau seama ce cauta masina asta printre modelele interesante.
    8. Lamborghini Jota:design plictisitor devenit obisnuit dupa anii in care au trait Gallardo si Murcielago.
    9.zic pas...
    10.Mercedes-Benz CLS Shooting Brake:dintotdeauna mi-au placut break-urile in detrimentul berlinelor,cu anumite exceptii,in rest masina asta este o revelatie,cu un design greu de respins si foarte usor de remarcat,daca ar trece pe strada cu siguranta as intoarce capul si m-as uita lung dupa ea.
    5 3
  • BaditzaEx
    Citroen si Lambo - my favourite
    ca o gura de aer proaspata Citroen,
    Lamborghini intotdeauna va arata bine dar parca se aseamana cu Murcielago, numele daca va ramane JOTA mi se pare un Mare Minus , cum sa pui numele asta la un supercar ?! cand spui Jota parca ai spune Polo sau Jeta , baietii astia de la Vag =))
    La Audi tre sa mai puna A9, A10, A11...:))
    Peugeot 508 , nu mi se pare cine stie ce, 407 a fost un model mai revolutinar
    Mercedes Coupe /Sportwagon aiurea
    per total slab in afara Citroen
    3 2
  • Vasilica
    Or sa isi puna singuri bete in roate cu seria DS.Citroen si premium este cam paradox o sa vedem in cativa ani si nu cred ca prea multi.
    2 2
  • Opinie ...
    Audi A6 arata ca o tanara voluptoasa in in rochie de bal , impreuna cu Seria 6 fiind printre cele mai sexy masini ( nu doar in acest context ) ; nu m-ar surprinde sa aud ca Q5 Hybrid a luat titlul "The Green Car of the year 2011" ; frantuzoaicele sunt foarte interesante , mai ales DS5 care poate fi numit "sport tourer inalt" sau "monovolum sport" ; cat despre acel Lambo abia acum am auzit , dar mi-a starnit mult interes ( ca masina nervoasa , nu pentru fite )
    4 0
  • super DS5
    f frumos ds5... sper sa fie si accesibil ca si pret...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru