GENEVA LIVE: Standul Chevrolet, pregătit de aniversarea centenarului

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.03.2011
Chevrolet a venit la Geneva cu versiunea europeană a lui Camaro, cu noul Cruze hatchback şi cu noua generaţie a lui Aveo în versiunea sedan.

Standul Chevrolet de la Geneva a expus patru modele, toate fiind prezente în premieră europeană. Chevrolet şi-a sărbătorit rezultatele record obţinute în 2010 şi se pregăteşte să-şi aniverseze centenarul. Anul 2011 aduce pentru cei de la Chevrolet noutăţi precum Cruze hatchback, versiunea europeană a lui Camaro - prezent atât în versiunea Coupe, cât şi în versiunea Cabrio - şi noul Aveo Sedan. În 2010, Chevrolet a câştigat Campionatul Mondial de Turisme şi a reuşit să vândă 477.194 de unităţi în Europa. Rezultatul marchează o creştere de 12.0 procente faţă de 2009 şi este cel de-al doilea cel mai bun rezultat obţinut vreodată de Chevrolet în Europa. Cota de piaţă Chevrolet a atins un nivel istoric în 2010, de 2.5%.

Spre deosebire de alţi constructori, cei de la Chevrolet nu au prezentat concepte în standul lor, preferând să expună doar modele de serie. Primul dintre acestea este Cruze hatchback, un model care apare în încercarea de a acoperi o porţiune importantă a segmentului compact, reprezentată de hatchback-uri cu cinci uşi. Vânzările acestui model încep la jumătatea anului 2011.

Aveo Sedan este prima încarnare a noii generaţii a acestui mdoel şi este caracterizat de un design modern şi de un spaţiu generos.

Modelul are un design matur, care ar trebui să atragă clienţi diferiţi de cei care doresc un hatchback, iar caracteristicile practice ale lui Aveo Sedan sunt mai mult decât evidente. Modelul este mai lung şi mai lat decât actualul Aveo sedan şi prezintă un portbagaj cu un volum de 502 litri.

Începând cu luna septembrie a acestui an, versiunile Coupe şi Cabrio ale lui Camaro vor fi puse în vânzare la anumiţi dealeri Chevrolet. Ambele versiuni ale acestui model rămân fidele conceptului original şi aduc un omagiu istoriei legendare a acestui model. Versiunea de top este echipată cu un motor V8 de 6.2 litri care oferă 432 CP şi 569 Nm. În cazul versiunii cu transmisie automată cu şase trepte, modelul furnizează 405 CP şi 556 Nm, dar acea motorizare beneficiază de un sistem de dezactivare a cilindrilor pentru reducerea consumului de carburant – motorul putând folosi doar patru cilindri la sarcini mici.

Comentarii (2)

  • zl1
    Camaro e bestial.
    11 1
  • UNDE-I ROMANIA AUTO SAIB?LA PAMANT!
    Standul Chevrolet ok!
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru