ACEA a hotărât: Un singur tip de priză pentru toate vehiculele electrice

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.10.2011
Şapte constructori de automobile au s-au înţeles şi au stabilit să folosească un singur tip de încărcător pentru viitoarele lor vehicule electrice.

ACEA, Asociaţia Constructorilor de Automobile din Europa, a organizat o serie de conferinţe în urma cărora membrii săi au ales un tip de priză comun pentru toate vehiculele electrice care vor fi comercializate în Europa şi în America de Nord. Ştecherul ales se numeşte HomePlug Green Phy şi formează baza unui protocol comun de comunicare pentru încărcarea vehiculelor electrice, care va facilita integrarea uşoară în reţelele ”inteligente” de electrificare.

Constructorii de automobile care au luat această decizie spun că s-au bazat pe o analiză a actualelor strategii de încărcare, de ergonomia conectorului şi de preferinţele clienţilor americani şi europeni. Cei şapte constructori sunt Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Porsche şi Volkswagen. În mod bizar, niciun constructor din Japonia nu a aderat încă la această decizie, iar francezii s-au eschivat şi ei de la parteneriat.

Soluţia de încărcare aleasă de cei şapte producători este compatibilă atât cu prizele J1772 din Statele Unite ale Americii, cât şi cu standardul european IEC 62196 Type 2.

Prin utilizarea unei structuri comune de prize, clienţii nu vor mai avea probleme la porturile de încărcare şi se va putea implementa un sistem de încărcare rapidă într-un timp mai scurt, deoarece toate vehiculele vor respecta acelaşi standard. În prezent, fiecare vehicul electric poartă un conector în portbagaj, care se cuplează la reţeaua electrică prin intermediul unui adaptor cu ştecher shucko.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • Marian
    Cei 7 constructori sunt de fapt 5, Audi, VW si Porsche oricum ar fi respectat acelasi standard pentru masinile lor. Ideea e buna si sper sa adere la ea si restul constructorilor. Banuiesc ca nu trebuie sa fii membru al acestei "aliante" pentru a avea voie sa faci acelasi tip de "mufa" si pe masinile tale.
    La ce sa particip la hartogarie cand pot sa studiez cablul ala si sa imi fac si eu unul la fel, asa sper ca au gandit restul producatorilor si nu vor veni cu alte standarde.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru