Tesla Roadster este de vanzare in Romania: 109.000 euro

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.07.2009
Un importator de masini exotice le ofera clientilor sai din Romania posibilitatea de a cumpara un Tesla Roadster Signature Edition. Modelul a fost produs intr-o serie limitata si are un pret de 109.000 euro fara TVA.

Esential

251 CP dezvolta motorul electric al lui Tesla Roadster
250 de unitati Tesla Roadster Signature Edition au fost produse pentru Europa.
30 este numarul de sasiul al modelului pus spre vanzare in Romania de catre compania UK Garage.
109.000 de euro trebuie sa plateasca viitorul proprietar al lui Tesla Roadster, taxele nefiind incluse in acest pret.

Automarket a discutat cu directorul diviziei romanesti a companiei UK Garage, specializata in importul masini exotice si de colectie si care detine un exemplar Tesla Roadster. In acest moment, romanii de la UK Garage sunt singurii cetateni din Europa de Est care pot sa obtina un Tesla Roadster fara sa stea pe nici o lista de asteptare. Acest exemplar face parte din editia limitata Signature si este numarul 30 din cele 250 de unitati produse pentru Europa. Exemplarul este de vanzare pentru 109.000 euro plus TVA.

Masina este de culoare alba si are jante negre, interiorul fiind imbracat in piele neagra Executive. Lista de echipamente optionale include elemente cum ar fi aer conditionat automat, sistem de navigatie, conexiune bluetooth, sistem audio cu sapte incinte acustice si subwoofer, dar si geamuri electrice si scaune sport cu incalzire si suport lombar. Pentru confortul soferului, Tesla Roadster este echipata cu sistem cruise control, iar volanul este imbracat in piele. In materie de siguranta, acest model are ABS, sistem de control al tractiunii si este echipat cu numeroase airbag-uri.

Tesla Roadster are un motor electric care dezvolta echivalentul a 251 CP si 380 Nm, si poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.0 secunde.

Viteza maxima a acestui model este limitata la 200 km/h, iar cuplul motor maxim este oferit intre 0 si 6.000 rpm, pe cand zona rosie a turometrului se situeaza la 14.000 rpm.

Tesla Roadster poate fi alimentat de la orice sursa de curent alternativ 220 V, indiferent de locatia aleasa. Autonomia acestui model se ridica pana la 321 kilometri cu o singura incarcare completa, iar costurile de deplasare sunt de aproximativ 7 lei la 100 de kilometri. Producatorul ofera o garantie de 6 ani pentru baterie si de 3 ani pentru masina, fara nici un fel de limita de kilometri. In cazul in care viitorul proprietar va avea orice fel de problema cu masina, lucrarile efectuate in garantie vor fi realizate de echipa Tesla din Marea Britanie, Germania sau Monaco, aceasta urmand sa se deplaseze chiar la domiciliul clientului. Deplasarea echipei de reparatii de la Tesla este absolut gratuita, iar remedierea problemelor este si ea gratuita in conditiile respectarii garantiei.

UK Garage este un importator de masini exotice, foarte rare si de colectie, de productie englezeasca, americana, japoneza sau italiana. Printre marcile si modelele vandute de acestia putem enumera Lotus, TVR, Aston Martin, MINI replica, Shelby Cobra, Hummer, Chevrolet Camaro si Corvette, Dodge Challenger, Nissan GT-R, Toyota FJ, Alfa Romeo 8C, Ginetta, Maserati, dar si numeroase alte modele, disponibile doar la comanda.

Comentarii (15)

  • uuuuuuu
    oooooo
    o masina de tot rahatu
    3 16
  • tesla
    asa este...macar de avea 4 locuri
    3 13
  • @eu - @uuuuuuu
    @eu - Are 4 locuri, este o masina exclusivista dar totusi cam scumpa.

    @uuuuuu - sigur, priceputule :)))
    6 3
  • Eu cred ca masina din poze are maxim 2 locuri... sau poate, in locul motorului din spate... sunt locuri? Cel putin asta inteleg eu din pozele de o calitate jalnica de care Automarket nu ma apara. Imi doresc si eu o rezolutie ceva mai serioasa dar... probabil ca baietii astia au monitoare de maxim 17".
    5 3
  • @eu - @uuuuuuu
    Si nu vreti sa aiba si carlig de remorca si sistem ISOFIX?
    5 0
  • @R
    Vezi ca automarket.ro nu are sectiune de wallpapere asa ca nu cere imagini de 1920x1080. Arata-mi un alt site unde ai ceea ce iti doresti tu...
    4 0
  • penibil
    Exagerat de scympa pt asa o masina,cu banii astia iti iei Nissan GTR care sa fim seriosi e de 1000000......de ori mai buna ca un rahat de lotus bun doar pe un circuit ....JENIBIL pretu
    2 4
  • anonim
    @uuuuuuu - lasa-ma sa ghicesc ai BMW, nu?

    @eu - nu vrei sa aiba si portbagaj deasupra? la ce naiba i-ar trebui cuiva 4 locuri intr-o masina sport?

    @ted - masina despre care e vorba nu e un lotus, iar diferenta de pret nu mi se pare mare pentru o masina sport la care "consumul" echivaleaza cu ~2l/100km
    5 1
  • o mica,mare eroare
    cred ca sursa de alimentare ar trb sa fie de 220V alternativ, nu continuu.
    2 0
  • @Cry
    Corect.
    Merci
    2 0
  • asmaticu
    pt ro
    probabil ca nu se va vinde, n-are portbagaj suficient sa incapa porcul de Craciun, dupa 3-4 gropi va trebui chemata echipa din Germania pt. ceva lucrari in garantie, Gutza si Minune s-ar putea sa descarce bateriile mai repede si iar sa fie chemata echipa, daca te lasa in mijlocul campului... aha... uite ce idee, iti iei un generator electric pe benzina si s-o milostivi careva sa-ti dea 1-2 litri....... n-are loc suficient de eleron, nu poti sa-i pui grila de BMW in bot... o gramada de dezavantaje... nu hotarat dealerul da faliment!
    4 1
  • are 2 locuri
    Caroseriile folosite de Tesla sunt de la Lotus (Elise), deci nu au decat 2 locuri, si acelea cam mici (ca nu se da scaunul in spate prea mult, deci daca ai peste 1.90m, nu e bine). De vandut se vand putine, dar oricum ei nu fac multe in California - si-a luat guvernatorul una si nu am vazut inca poze cu Arnie in ea :o)
    Au sa scoata si masina cu 5 (adulti) +2 (copii) locuri, Model S, in 2 ani. Aceea e jumatate de pret, mai mare, dar si mai inceata (5.6 sec).
    3 0
  • exclusiv/ nok
    ceea ce este exclusiv nu inseamna si neaparat bun... la 100.000 euro gasesti cu siguranta o decapotabila mult mai reusita.... prefer sa aud sunetul unui v8 decat un motor de aspirator:)))))) daca dai 100.000 euro pe o masina imi mai pun probl de consum?! atunci imi iau sandero diesel... de cand americanii astia sunt mari cunoscatori auto???????
    1 1
  • vladimir
    Fratilor, iti iei Tesla pentru ca VREI sa iti iei o masina electrica. DE CE vrei sa iti iei o masina electrica, e treaba ta. Dar nu are sens sa o compari cu ce ai putea sa-ti iei de banii astia pe benzina. E cam si cum ai fi agricultor si ai spune „nu-mi iau tractor John Deer pentru ca ma costa 100.000 de euro, iar de banii astia imi iau GT-R”.
    4 0
  • Tesla son
    Specula
    Ce boala am pe "speculantii" astia de rahat... cum apare o masina proiectata a fi si pt. cei saraci, cum o transforma ei doar pt. bogati...

    De la 50 de mii de $ in US , ei o vand cu peste 100 mii de euro..., rusine scarbelor !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru