BYD a prezentat crossover-ul hibrid E6 la Detroit

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.01.2009
Chinezii de la BYD Auto au prezentat la Salonul Auto de la Detroit un crossover hibrid, E6.

Esential

400 kilometri pot fi parcursi cu o singura incarcare la bordul lui BYD E6.
8 secunde ii sunt necesare lui BYD E6 sa accelereze de la 0 la 100 km/h.

Pe langa primul vehicul hibrid de serie care poate fi incarcat de la priza, chinezii de la BYD Auto au prezentat la Salonul Auto de la Detroit si un crossover hibrid, denumit E6.BYD E6 poate sa parcurga circa 400 kilometri cu o singura incarcare.

Design-ul exterior al acestui model este mai interesant decat cel al gamei existente BYD, iar vehiculul poate sa trasporte cinci pasageri, chiar si in modul electric. In comparatie cu acesta, vehiculul electric pe care Ford il pregateste pentru 2011 poate sa parcurga 160 kilometri cu o singura incarcare.

Oficialii BYD au declarat ca E6 poate fi incarcat complet cu ajutorul unui incarcator performant in doar trei ore, iar la o statie rapida de incarcare modelul se poate reincarca la 50% din capacitate in doar 10 minute. Dupa aceasta incarcare de 10 minute, E6 poate sa parcurga circa 200 kilometri.

In functie de acumulatorii sai, BYD E6 dezvolta 101 CP, dar cu un motor mai puternic si acumulatori cu o capacitate mai mare modelul ar putea dezvolta circa 268 CP.

Potrivit companiei chineze, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de opt secunde si poate sa atinga o viteza maxima de circa 160 km/h. Performantele modelului sunt mai mult decat rezonabile avand in vedere masa de 2020 kilograme a lui E6. BYD E6 este inca in stadiul de concept, dar chinezii ar putea trece la productia de serie dupa ce obtin aprobarile necesare pentru introducerea pe piata americana.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru