Viitoarele masini electrice de la BMW vor avea componente din fibra de carbon

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.10.2009
Fibra de carbon va fi un element comun pe viitoarele modele electrice BMW Megacity. Constructorul german a semnat un contract de productie cu SGL Group, pentru a fabrica noile elemente de caroserie din fibra de carbon.

BMW a semnat un contract cu cei de la SGL Group pentru constructia de elemente de caroserie usoare, fabricate din fibra de carbon. Acestea vor fi utilizate pe noile sale modele electrice, incluse in proiectul Megacity. Desi acestea vor fi orientate catre segmentul premium, divizia BMW responsabila de proiectul Megacity va tinti catre rivalii de la Daimler – Smart.

Pentru prima data, doua fabrici din America de Nord si Germania vor forma un consortiu urias pentru productia de elemente de fibra de carbon la scara larga, care vor fi utilizate pe vehicule de serie. Utilizarea elementelor din fibra de carbon va reduce semnificativ masa vehiculelor electrice de la BMW.

Cele doua companii vor investi in jur de 230 de milioane de euro in noul proiect pentru fabricarea de elemente de caroserie din fibra de carbon. Pentru a afla mai multe informatii despre fibra de carbon, click AICI.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru