11 ianuarie - cele mai importante stiri auto ale zilei

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.01.2010
Automarket va prezinta pe scurt cele mai importante cinci evenimente care au avut loc astazi in lumea auto.

Ziua de 11 ianuarie a fost una destul de agitata in industria auto, fiind prima zi de presa a Salonului Auto de la Detroit. Primul salon auto important al anului 2010 aduce cu sine modele noi si absenti importanti.

1. DEBUTUL CELEI DE-A TREIA GENERATII FORD FOCUS

Ford a prezentat noul Focus la Salonul Auto de la Detroit in decursul zilei de astazi. Noul model compact al americanilor este unul global de aceasta data, urmand sa fie comercializat in aceeasi forma in intreaga lume. Design-ul acestui model este realizat astfel incat sa atraga mai ales tinerii.

2. VW PREZINTA NCC CONCEPT, VIITORUL JETTA COUPE

Pe langa faptul ca prefigureaza un nou model, Jetta Coupe este primul full-hybrid propus de cei de la Volkswagen. Modelul este echipat cu o unitate TSI de 1.4 litri si 150 CP, care este "ajutata" de un motor electric de 20 CP. Motorul electric al lui Jetta Coupe este capabil de a propulsa modelul din Wolfsburg fara ajutor de la unitatea cu combustie interna.

3. HONDA A DEZVALUIT NOUL CR-Z LA DETROIT

Versiunea de serie a lui Honda CR-Z, primul hibrid echipat cu o transmisie manuala, a fost prezentata astazi la Salonul Auto de la Detroit.

Modelul nipon beneficiaza de un tren de propulsie preluat de la Insight si ofera 124 CP si 174 Nm.

4. TOYOTA LANSEAZA FT-Ch, FRATELE MAI MIC AL LUI PRIUS

Cu cateva ore inainte de prezentarea noului CR-Z in versiune de productie, cei de la Toyota au prezentat si ei un coupe bazat pe Prius. Spre deosebire de noul CR-Z, FT-Ch se afla doar in stadiul de concept, dar acesta promite ca va fi un competitor de top pe segmentul compact.

5. GM, PE PROFIT IN 2010?

Conform "vicelui" General Motors, Bob Lutz, piata din Statele Unite ale Americii ar putea sa creasca la 11-12 milioane de unitati in 2010, aceasta revigorare putand sa aduca profit pentru corporatia pe care o conduce, la doar un an dupa ce GM a intrat sub protectia falimentului.

Comentarii (1)

  • retrospectiva
    Se pare ca asta e noua "sectiune" in care faceti retrospectiva zilei... personal vreau sa va felicit, arata promitator si se contureaza intr-o sectiune foarte utila; asta bineinteles daca o sa binevoiti sa ii si creati o sectiune dedicata sau cel putin o categorie speciala de stiri in site.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru