FEATURE: Ce mai vând mărcile auto: de la lese de câini la truse de unghii

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 11.10.2011
Ai crezut vreodată ca marca ta preferată vinde şi aparate de masaj? Sau sănii, termometre şi table de şah? Industria merchandising-ului cu obiecte inscpriţionate cu logouri auto este o industrie înfloritoare. Iar imaginaţia nu are limite...

 

Totul a pornit de la ştirea apărută astăzi despre noul gel pentru mâini Susanne Kaufmann creat special pentru BMW i. În acelaşi timp, Mercedes-Benz a lansat un nou parfum. Nu pentru maşină, ci pentru oameni! Este creat special pentru bărbaţii puternici care conduc un Mercedes-Benz. Creat de Oliver Cresp, parfumul este disponibil ca apă de toaletă, after shave, deodorant şi gel de duş. Ne-am gândit ce alte nebunii mai vând constructorii auto. Ce am constatat? Imaginaţia nu are limite.

Să începem cu Audi. Crezi că noul tău câine nu este destul de stilat? Îi poţi cumpăra o zgardă cu emblema cu patru cercuri. Costă doar 39 euro şi poate fi comandată de pe magazinul online al mărcii germane. Câinele tău îţi va fi pe veci recunoscător.

Urmează apoi un set de schiuri argintii marca Aston Martin. Sunt fabricate de specialistui austriac Differences şi pot fi comandate în culorile Aston Martin: alb morning frost, argintiu quantum, verde almond şi silver blonde. Sunt disponibile în patru mărimi şi pot fi comandate cu sau fără legături. Preţul nu este comunicat, deoarece skiurile Aston Martin sunt articole cu regim special în magazinul online Aston Martin

Să trecem la activităţi mai intelectuale. Poate avem chef de o partidă de şah. Şi nu ne mai plac tabla şi figurinele cumpărate la Eforie Nord în 1987. Ferrari ne oferă alternativa. Costă "doar" 1.450 euro plus taxe de transport. Piesele sunt roşii şi negre, iar tabla este făcută din lemn acopert cu fibră de carbon. Pătrăţelele de pe tablă sunt din fibră de carbon, respectiv fibră de sticlă. Pentru a putea juca şah la cel mai înalt nivel tehnologic.

 

Bineînţeles, nu putem să neglijam telefonul. Fie că e iPhone sau Blackberry, Bentley ne pune la dispoziţie un toc elegant de piele creat de Ettinger London.

Poate fi roşu sau negru, după preferinţe. Mai ciudat este că în poză apare un iPhone adăpostit într-o husa de piele Bentley dar textul spune: Blackberry case black. Eh, mai sunt şi scăpări...

Să rămânem pe teritorul tehnologiei şi al supercarurilor. Ştim cu toţii că Lamborghini s-a asociat cu Asus şi au creat un foarte puternic laptop despre care am scris aici. Din aceeaşi serie există şi mouse wireless Lamborghini şi Hard Disk portabil Lamborghini. Carcasa are formele maşinii, însă suntem nelămuriţi în ceea ce priveşte capacitatea acestui HD extern. În textul de prezentare sunt menţionate pe rând capacităţile de 500, 750 şi 640 GB. Aşa că mai bine îl comandăm, costă doar 160 de euro şi vom avea o supriză la livrare.

Tot la capitolul supercaruri şi pasiuni scumpe intră şi humidorul Maserati. La doar 730 de euro putem comanda un frumos humidor Maserati pentru a păstra în condiţii optime trabucurile atât de preţioase. Pentru că un proprietar de Maserati are şi alte pasiuni pentru lucrurile bune de pe lumea asta, nu-i aşa?

Să trecem la lucruri serioase acum. Un calculator de birou Renault? Doar 18 euro şi poţi calcula liniştit următoarea rată la Megane-ul tău.

Sau un set de manichiură Citroen? Pentru că marca franceză este o marcă chic. Doar 13.5 euro pe magazinul Citroen Germania.

Pantaloni de ciclism Skoda? Asta are sens, Skoda a fost sponsorul Turului Franţei ani la rând. Stai un pic, Skoda? Turul Franţei? O marcă din Cehia pe teritorul Renault, Peugeot, Citroen. S-a întors lumea cu susul în jos!

Dacia nu putea să rămână mai prejos şi a creat o linie dedicată de obiecte ce poartă logo-ul mărcii naţionale. Cum ar fi steaua de masaj la 10.88 lei. Dacă tot nu ai opţiunea asta pe scaunele din Logan...

Tot la Dacia găsim o staţie meteo aflată la promoţie.

Doar 35.11 lei! Că doar nu o sa pleci de acasă fără să ştii cum e vremea azi.

Şi dacă tot suntem la mărci populare, Chevrolet a dat-o americăneşte şi a creat un set de ustensile pentru grătar. Pentru grătar viteză, poate: poartă logo-ul Corvette. 45 USD

Nu putem să nu trecem şi pe la Ford pe acasă. În America putem să achiziţionăm un frumos cuţit Ford 1948. Să sperăm că acest articol nu este citit de mulţi interlopi.

Iar dacă americanilor le place să facă grătar şi să înjunghie diverse animale, în Italia cafeaua este la loc de cinste. Cine nu a auzit de celebrul espresso italinesc? Acum poţi să îl prepari la tine acasă cu ajutorul unei cafetiere electrice Fiat 500. O cafea mică şi tare.

Şi acum, să revenim în zona auto premium. Mercedes-Benz are în ofertă şi un yoyo SLR. Ce? Aşa am zis şi noi. Este jucăria acea cu un mosor legat cu sfoară. Oare te joci cu el după ce te-ai dat jos din SLR că să te calmezi după atâta adrenalină?

Porsche vrea să întâmpine sezonul rece aşa cum se cuvine. Mai întâi, forma de cuburi de gheaţă Porsche. De remarcat faptul că cuburile vin sub forma tuturor modelelor din gama Porsche. Niciunul nu a fost discriminat.

Şi apoi, sania Porsche. Dezvoltată de Porsche Design. Oare merge la fel de repede ca un Porsche 911?

Apoi, dacă am avut tablă de şah Ferrari, de ce nu am avea şi un set de  table Lotus? Ca să poţi da o poartă în casă pe capota unui Lotus Elise.

Şi dacă tot am început de la un parfurm şi un gel antibacterian, vom încheia circular cu deodorantul solid Bugatti! Doar 28 de euro! O nimica toată pe lângă un Veyron. Cumpărături plăcute!

Comentarii (12)

  • - e timpul pentru un downgrade
    Calculatorul ala Renault sigur nu da rezultatele corecte si e facut din acelasi plastic de pe bordurile masinilor Renault (de proasta calitate).
    Sunt sigur ca atunci cand iei calculatorul Renault in mana are si greierasi.
    13 40
  • Coolness
    Foarte interesant articolul, congrats! O mica mentiune insa, Porsche Design este o firma separata de Porsche automobile - magazinele lor se pot gasi intr-o gramada de mall-uri/duty free-uri, si eu am cateva produse de la ei - calitate si inovatie cu mult peste medie, la fel ca si preturile, de altfel.

    Also, BMW face niste biciclete foarte smechere, iar solnitele Peugeot au o traditie chiar mai mare decat a automobilelor din Sochaux. :)
    17 1
  • interesant calculatorul de la Renault ... cam aceiasi inutilitate pentru publicul "tinta pe care o are si deodorantul Bugatti (de parca Bugatti are clienti care se dezodorizenteaza cu dezonorant de 30E .. )
    6 9
  • Alex Radoi
    Cel mai amuzant lucru din tot articolul. Crimaaa...:)))
    "Doar 18 euro şi poţi calcula liniştit următoarea rată la Megane-ul tău."
    6 6
  • mda sigur
    @Reno
    mai mult de 17 ani nu-ti dau...
    13 6
  • Unckle nu toti oamenii sunt ca tine. Sunt fani care vor sa aiba obiecte inscriptionate cu logo-ul marcii lor favorite, obiecte pe care le folosesc in mod curent... cum ar fi un calculator de exemplu!

    @Reno
    legat de asa-zisii greierasi, astia exista la orice marca de volum - vw,peugeot, ford etc. daca n-o menajezi deloc si conduci ca din topor.
    materiale de proasta calitate?! lucrezi cumva pt concurenta? ti-e frica de "reno"? uite ce spune automarket, nu eu...

    Drive-test Fluence Dynamique
    "Materialele sunt de o calitate bună, plasticul e moale şi prietenos, culorile nu înţeapă vizual, iar finisajele sunt cât se poate de bune."

    Laguna Coupe
    "Plasticul folosit este foarte moale şi plăcut la atingere, iar ergonomia comenzilor este bună"

    Scenic
    "Habitaclul abunda in materiale de calitate, plasticul moale, frumos texturat si prietenos la atingere invelind plansa de bord, portierele si consola centrala"

    Megane
    "Renault s-a intrecut pe sine atunci cand a gandit interiorul lui Megane. Francezii au incercat sa combine un design conservator, sobru si de bun simt, cu materiale de calitate, placute la atingere."
    27 4
  • @Alex Radoi
    aproape toate sunt amuzante prietene... asta era si ideea
    7 1
  • Mitsubishi
    Si Mitsubishi are in Ro un magazin online cu materiale promotionale de toate felurile.
    6 0
  • @john / mda sigur
    Daca sunteti baieti isteti o sa vina o perioada in care o sa cresteti si voi, atunci o sa aveti contact cu multe masini in realitatea de zi cu zi, o sa aveti alte perspective asupra vietii, nu o sa mai traiti de pe o zi pe alta si nici stresati de ratele care va macina ficatul si viata ani la rand. Pana atunci, o sa credeti ca eu am 17 ani si ca asta e gandirea mea, o sa stati incruntati, o sa conduceti un Renault Clio Symbol sau cel mult un Fluence si o sa credeti tot ce scrie in ziare, reviste ca niste mase ce sunteti, pentru ca asta sunteti, va treziti, mancati, munciti, dormiti si asa in fiecare zi.
    Zicea bine reclama de la Reno. E timpul pentru un upgrade, si cat mai repede baaa ca trece viata pe langa voi si traiti degeaba crezand ca Renaulturile sunt masini si ca toate marcile au greierasi si etc.
    Ca sa fie clar, eram doar ironic + un strop de adevar.

    Stima

    745
    4 12
  • mda sigur
    bla, bla bla... lasa vrajeala si recunoaste ca n-ai avut in viata ta un renault
    7 3
  • hahhaha
    john ti-a demonstrat ca esti prost... iar tu spui "nu, eu sunt mai destept decat john si toata presa auto" ... hai ca o dai in penibil
    18 3
  • Concluzia
    toate masinile germane sunt proaste le prefer pe alea chinezesti
    2 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru