BMW aduce o bicicletă electrică la Olimpiada din Londra

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.07.2011
BMW aduce la Jocurile Olimpice de la Londra o bicicletă electrică numită Pedelec. Aceasta poate fi folosită fie în modul electric, fie ca o bicicletă obişnuită, fie într-un mod "hibrid", menit să asigure o pedalare mai uşoară sau o viteză mai mare.

Cei de la BMW au anunţat că vor prezenta o bicicletă electrică la Olimpiada de la Londra din 2012. În plus, nemţii le vor prezenta celor prezenţi versiunea ActiveHybrid a lui Seria 5. Atât bicicleta electrică, cât şi Seria 5 ActiveHybrid vor face parte din flota de 4.000 de vehicule BMW oferite în cadrul evenimentului de la Londra. Ulterior, BMW va oferi acest model spre vânzare în volume mici, atât în Europa, cât şi în Regatul Unit. Cei de la BMW Group au adus un scuter electric de la MINI la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, marcând primul vehicul electric pe două roţi din portofoliu, şi acela fiind un prototip.

"Considerăm aceste vehicule ca o piaţă în creştere. Vom avea 200 de biciclete electrice la Jocurile Olimpice şi le vom oferi pe piaţă ulterior.", a declarat Ian Robertson, şeful departamentului de marketing de la BMW în cadrul unei prezentări ţinute la Londra.

Bicicleta electrică se numeşte BMW Pedelec şi a fost prezentată până acum doar în versiunea prototip. Modelul este electric dar poate fi folosit şi ca o bicicletă convenţională.

Remarcăm prezenţa unui set de frâne pe disc, alături de un motor integrat în roata spate. Bicicleta poate fi pliată uşor şi a fost proiectată pentru a fi transportată în mână. Viteza maximă a acesteia este de 29 km/h în modul electric, dar utilizatorul poate să meargă mai tare folosind pedalele.

Flota de vehicule BMW furnizată pentru Jocurile Olimpice de la Londra include modelele Mini E, BMW Seria 1 ActivE, BMW 320d EfficientDynamics, BMW 520d EfficientDynamics şi Mini Countyman Cooper D. Cei de la BMW au anunţat deja faptul că vor comercializa toate modelele respective în Marea Britanie, deci vorbim de o oportunitate extraordinară de promovare.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru