Ipoteze: Asa va arata primul hatchback Lexus?

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 29.04.2008
Lexus pregateste un model nou care concura cu hatchback-urile premium din Europa.

Lexus a dezvaluit recent faptul ca pregateste un model nou care va intra in productie in urmatorii cinci ani si va acoperi un segment inca neacoperit de propria gama. Noul model Lexus va fi, cel mai probabil, un hatchback cu design european apropiat celui pe care Automarket vi-l prezinta in exclusivitate in Romania. In istoria constructorului japonez exista deja o caroserie cu 5 usi, fiind vorba de IS 300 SportCross, care acopera un segment superior fata de cel vizat prin noul model.

Niponii ar putea plasa viitorul model in concurenta directa cu BMW Seria 1 daca hatchback-ul va fi construit pe o platforma cu tractiune spate. La majoritatea modelelor Lexus regasim transmisia puterii catre puntea din spate. Exceptie fac doar sedanul ES si varianta hibrida a lui RX, la care rotile din spate sunt propulsate de un motor electric. Cea mai accesibila solutie pentru cei de la Lexus ar fi sa imprumute platforma lui Toyota Auris. In acest fel, viitorul model Lexus va beneficia de o masa redusa si de o manevrabilitate imbunatatita fata de cea de care dispune IS.

Cum echivalentul de la Toyota dispune doar de tractiune fata, hatchback-ul diviziei de lux a niponilor nu ar mai putea ameninta modelul celor de la BMW. Totusi, hatchback-ul Lexus ar avea concurenti seriosi in cazul lansarii unei versiuni cu transmisia pe fata: Audi A3, Mercedes B-Klasse sau Alfa Romeo 147.

Comentarii (2)

  • Interesant
    Daca are transmisia pe spate e concurent cu BMW, daca e pe fata e cu Audi. Dar Audi A3 nu concureaza cu BMW seria 1? Eu de ex daca am bani de o asemenea masina stau sa ma mai gandesc: iau pe asta ca o are pe spate sau pe asta ca o are pe fata? sau sa iau una care are si pe fata si pe dos? Ce articol jenant dupa parerea mea de bagator de seama.
    0 0
  • munca la romani
    pai,cum spune si "unu" , bagatori de seama au ramas multi,se fac ca muncesc si mai si iau bani pt. asta.stiu sa citeasca articolele de pe alte site-uri straine,le traduc si gata articolul la domnu reporter sau ce o fii.PROBLEMELE SERIOASE O SA APARA CIND O SA TREBUIASCA SA TRADUCA SITE-URILE DIN CHINESA ,IN VIITOR;asteptam provincia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru