Recall pentru toate exemplarele Porsche Panamera vandute in lume

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 27.04.2010
Porsche a initiat un recall pentru toate cele 11.324 de exemplare Panamera pandute la nivel mondial pana in aprilie. Cauza: centurile care se pot decupla involuntar in anumite conditii.

Esential

11.324 de exemplare Panamera sunt afectate de recall-ul Porsche.

Porsche a anuntat astazi ca va initia un recall la nivel mondial pentru toate exemplarele Panamera vandute pana in lune aprilie. In discutie se afla 11.324 de masini, problema fiind legata de centurile de siguranta.

Conform comunicatului Porsche, centurile de siguranta ale scaunelor din fata ale lui Panamera ar putea sa se decupleze independent de vointa pasagerilor daca scaunele sunt asezate in cea mai apropiata pozitie de bord. Defectul vizeaza mecanismul de prindere a centurilor, acesta putand fi slabit si determinand desprinderea prea usoara a centurii din blocaj in momentul cuplarii sau decuplarii acesteia. "Sistemul de pretensionare nu mai functioneaza astfel la parametri normali", se arata in comunicatul oficial Porsche.

Problema a fost observata in prima faza de Porsche Australia, biroul germanilor anuntand la mijlocul lunii aprilie un recall pentru toate cele 152 de exemplare Panamera vandute pana atunci in aceasta tara. Ieri a venit randul Statelor Unite sa recheme exemplarele Panamera vandute peste Ocean, iar astazi recall-ul s-a generalizat, acoperind toate exemplarele Panamera vandute de Porsche pana acum.

In Romania, recall-ul anuntat de Porsche pentru Panamera afecteaza 12 masini, posesorii acestora urmand sa fie chemati la service pentru reparatia gratuita a posibilelor defectiuni

via | AFP

 

Comentarii (20)

  • what?????
    nu se poate.......
    au inceput cu stangu.
    saraci de ei.
    9 14
  • HA HA HA
    Sunt sigur ca usor usor o sa se intample cu VW exact ca la Toyota , VW face masini pe banda rulanta , incurand GOLF nu o sa mai fie adevaratul Golf si Passat ltot asa. VW a vrut audi , porshe si parca si lamborghinii o sa se duca naiba tot .
    8 14
  • reddog
    nasol
    Dupa cum spuneam vw este de, dar lumea continua sa fie OARBA.Next audi.....etc.Continuati sa cumparati cazanele mancatoare de ulei din grupul VAG.Oare cat sa le mai mearga astora de la VAG? Trebuie sa vina si nota de plata o data si o data,si atunci sa vezi.La Toyota nu a fost nimic pe langa ce o sa fie la VW.Nu fiti suparati dragi mei fani vw, voi stiati dar nu vroiati sa acceptati asa ceva.
    10 15
  • berbecu
    numai 12 masini?????ma mir la cat de bogati suntem....................
    7 2
  • p-george
    @reddog
    Asa e , o sa dea vw si porsche faliment datorita unei minore probleme datorate unei firme furnizor...alti constructori nici nu mai faceau recallul..se faceau ca ploua.

    Tu habar nu ai de principiile unui motor cu ardere interna si vorbesti de mancat ulei...ti au mai zis f multi pe forumul asta. Ori vii cu ceva pertinent ori taci. Te rugam mult.
    21 4
  • e inadmisibil la nivelul asta ! bataie de joc marca VAG !
    7 5
  • reddog
    @p-george
    Lasane mai tati,si cu ce vrei tu sa vin? Cu un cazan din grupul VAG mancator de ulei? Si eu nu am vb de faliment,doar ca la un moment dat o sa vina si nota de plata.Cred ca nu doar VW are motor cu ardere interna prietene,dar ce sa mai discut cu voi.Acest grup VAG este de ....Dar nu prea vad mari fani ai grupului unde sunt? ce nu va convine? ahaaaaa stiu asteptati la cotitura pe cei de la BMW,o sa stati mult si bine pe la cotitura fratilor nu aveti voi norocul asta.Hai sa nu uitati maine sa va uitati la joja care indica nivelul de ulei......aaaa si sa nu uitati sa completati cu 1-2 litri de ARAL pompe in buze.
    4 20
  • serifu
    @red
    ai revenit , te-o deportat deja de pa franta

    stai linistit ca nu ii nimeni curios de beehanveu, suntem satui de ineptiile tale...la fel si cu vw care nu are nicio legatura cu subiectul

    mai iesi si tu pe afara, lasa pornosagurile, socializeaza, fa-ti niste prieteni, strange niste bani sa iti iei masina visurilor tale(pisica coupe 93), mai citeste o carte si vezi daca ai aflat pana la varsta asta cat ii radical din 50

    asa ca inapoi la capsuni si vezi sa nu uiti sa iti lipesti pe loganu 1.4 mpi semnu nike pe luneta sa impresionezi nespalatele din cartier
    21 0
  • @reddog
    caine
    sa vezi rablele tale de bmw-uri care stau in reprezentanta la reparat, X6 din 2009 cu instalatia electrica varza, se aprind becurile in bord k instalatia de la pomu de craciun, sa vezi seria 7 F01 cu probleme la rotile in spate.... asa k nu mai fi asa prost si te mai trezi vorbind.

    iti scriu 10 pagini cu toate bmw-urile dintr-o reprezentanta bavaria care sunt la reparat pe garantie.
    14 1
  • @george
    Salut colegul.
    Nu te mai fa destept ca bubui de prost ce esti.
    Tu nu ai idee de un motor dar scrii niste prostii de mi se ridica parul in cap.
    4 11
  • Asa si?
    Te duci la reprezentanta, iti rezolva problema si gata. Ce este atata filosofie, mai ales ca problema apare (dupa cum spune AM in stire) atunci cand scaunul este in cea mai apropiata pozitie de bord (deci in putine cazuri, probabil atunci cand soferul este femeie sau minion). Gusterii astia agitati mananca degeaba si se vede ca nu au fost niciodata la revizie cu masina (nici nu ai cum daca nu ai nici macar carnet).

    P.S.: @cainerosu (probabil maidanez) esti praf!
    11 1
  • @BMW
    Te rog sa iti cer scuze pentru titlul postarii tale. Daca vrei sa injuri n-ai decat sa mergi pe ProSport si sa iti dai drumul. Automarket nu este locul pentru toti nesimtitii ca sa isi verse injuraturile pe forumuri. Daca nu iti convine comentariul cuiva poti sa o faci si fara sa folosesti cuvinte obscene.
    14 0
  • reddog
    @C-G-C
    Baietica iar te bagi in seama aiurea in tramvai? Va doare? Asta este fiti onesti si sinceri,VW este de ...Cand or sa scape din grupul VAG Lambo, Porsche....etc atunci poate o sa mai stam de vb.Toate marcile care sunt sub VW nu mai au identitatea lor.
    2 6
  • ce-mi place!
    Dupa cum incepuse ziua de azi, credeam ca e pierduta!:)
    Dar incep sa ma distrez! Bine ca exista forumul automarket! :D
    Grow up!
    4 1
  • clar
    se fac masini din ce in ce mai proaste fratilor...(per ansamblu vorbind desigur)
    4 2
  • p-george
    @BMW
    Nu vrei tu sa iti vezi de transportul in comun basarabean si sa ne lasi in pace cu comentariile tale pline de intelepciune. Eventual poti sa scrii ceva si legat de subiect daca tot postezi..
    Cat despre motoare te las pe tine si pe red sa ne explicat cat ulei si cata benzina consuma motoarele de troleibuz.
    8 1
  • Doamne
    Nu-mi vine sa cred ce inapti sunteti unii dintre voi. Voi nu puteti avea propriile idei si conceptii, asta dupa ce detineti respectiva sau respectivele masini.
    Va luati dupa ce zice Ion, Vasile sau Maria si niciodata dupa ce ati condus produsul in cauza.

    Auzi la @Gaby asta de mai sus cica se fac masini din ce in ce mai proste. Asta numai in mintea ta se intampla asa ceva, tehnologia avanseaza mosule.
    Singuri nu puteti scoate ceva din creierasul ala va uitati cum ploua la altii in gura.
    2 0
  • andrei
    uau
    deci uau, da chiar toate exemplarele. nashpa ce sa zic :))
    1 0
  • ????
    Nu inteleg de ce va certati, toate marcile au puncte tari si slabe. Exemplul Porche e unul dintre ele, dar rateuri exista si la BMW si chiar mari, exemplu x-drive care o ia rasna in mers, manere care se rup fara motiv (am patit-o eu azi la un seria 5), motoare care papa litru de ulei la mia de km desi masina e 2009 (schimbat motorul de Bavaria apoi) , Mercedes probleme la cutia automata desi masina avea putini km si a mai si costat 98000 euro, am cunostinte cu Nissan Quasqai care a schimbat motorul la 20.000 km in garantie, deoarece s-a calat aparent fara motiv, la fel si cu Touaregul R5 care e foarte prost ca si motorizare, si lista poate sa continue cu exemple de la toate marcile de masini. Nu va mai cramponati ca la marca X si Y nu o sa se intample asa ceva, se intampla la toti pentru ca oricat ai testa un model, tot o sa apara ceva care sa se strice aparent fara motiv. Singura diferenta e ca unii le cheama inapoi in service si isi recunosc greseala, iar altii nu.
    5 0
  • p-george
    @ UNU
    Ai perfecta dreptate. La cate sute de mii de masini se vand o sa gasesti si oameni perfect multumiti si oameni dezamagiti total indiferent de marca.
    Insa "expertii" de pe aceste forumuri au impresia ca doar vag consuma ulei doar vag se strica... BMW urile merg pe "salam" nu pe combustibil. NU exista bmw diesel, doar vag face "tractoare". Service urile honda toyota bmw e.t.c nu traiesc din reparatii si piese..doar din revizii si accidente mici.
    Dar romanul nu e obisnuit sa gandeasca. Prefera sa bata gura de pomana si sa nu invete nimic.
    De aia suntem cu 50 de ani in urma civilizatiei
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru