12 ianuarie - cele mai importante stiri auto ale zilei

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.01.2010
Automarket iti prezinta pe scurt informatiile de astazi din industria auto pe care nu ai voie sa le ratezi.

Cea de-a doua zi de presa a Salonului Auto de la Detroit a fost aproape la fel de plina precum prima in materie de evenimente importante ale lumii auto. Iata cele mai importante stiri de astazi:

1. CITROEN C-ZERO VA FI LANSAT LA BRUXELLES

Versiunea Citroen a modelelor Mitsubishi i-MiEV si Peugeot iOn va fi lansata la Salonul Auto de la Bruxelles din acest an. Modelul este un vehicul 100% care are o autonomie de 130 de kilometri. Citroen C-Zero va fi comercializat incepand cu aceasta toamna in forma in care va fi prezentat la Bruxelles.

2. CADILLAC CONVERJ INTRA IN PRODUCTIA DE SERIE

Conceptul Cadillac Converj, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Detroit, va intra in productie la sfarsitul anului 2013. Modelulreprezinta versiunea Cadillac a lui Chevrolet Volt si are o autonomie de 65 de kilometri in modul 100% electric, incarcarea bateriilor va fi realizata de un motor cu ardere interna. Converj va fi disponibil pe piata abia in anul 2014.

3. CEL MAI ECOLOGIC MODEL RENAULT, CLIO eco2 dCi

Renault a anuntat detaliile tehnice ale celui mai "verde" vehicul pe care l-a produs vreodata.

Noul Clio eco2 are un motor dCi de 1.5 litri si 86 CP care furnizeaza 200 Nm si are o autonomie teoretica de 1.485 kilometri. Emisiile de CO2 ale acestui model sunt de 98 de grame per kilometru.

4. VIITORUL VW BEETLE VA UTILIZA PLATFORMA GOLF

Platforma Golf, utilizata si de conceptul NCC la Salonul Auto de la Detroit, va fi utilizata de urmatorul VW Beetle. Viitorul Beetle va avea un design mult mai masculin si va oferi un plus de spatiu interior. Cei de la Volkswagen se bazeaza ca acest model sa le creasca vanzarile, ultima generatie reusind sa ajunga la doar un milion de unitati in ultimii 10 ani.

5. AUDI VA PREZENTA O VERSIUNE FULL-HYBRID A LUI A8 LA GENEVA

Noul Audi A8 va fi prezentat intr-o versiune full-hybrid la Salonul Auto de la Geneva. Limuzina de lux din Ingostadt va avea un tren de propulsie benzina-electric. Audi A8 hibrid va putea sa se deplasese atat folosind ambele motoare, cat si utilizand exclusiv motorul electric.

Comentarii (2)

  • Ford este deschis in continuare la noi oferte pentru Volvo Cars
    O alta stire importanta aparuta azi este cea legata de vanzarea Volvo Cars, Ford anuntand azi ca in ciuda acordului comercial cu cei de la Geely, este deschis in continuare la noi oferte pentru Volvo Cars daca si altcineva mai este interesat de constructorul suedez . Volvo se asteapta la un 2010 dificil, preconizand 350000 unitati vandute in acest an . Eu inca mai sper ca Ferdinand Piech isi doreste in continuare marca Volvo in constelatia VW asa cum si-o dorea in 1999 cand a fost nevoit sa se recunoasca invins in fata celor de la Ford, cu toate ca in prezent situatia celor de la Volvo este mult mai grava decat in 1999 .
    4 0
  • mircea
    @Dan
    Absolut corect. Telenovelele Volvo si Saab sunt insa deja intinse pe atatea luni, incat in fiecare zi am avea cea mai importanta stire legata de aceste doua afaceri. Stirea asta s-a nascut dintr-o declaratie facuta in timpul Salonului de la Detroit, iar eu tind sa cred ca Geely si Ford au mers prea departe pentru a nu termina afacerea (vezi intelegerea legata de drepturile de autor).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru