Germanii vor sa aiba un milion de vehicule electrice pe sosele pana in 2020

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 20.08.2009
Angela Merkel are un plan similar cu cel al lui Barack Obama, respectiv introducerea a un milion de vehicule electrice pe soselele tarii pe care o conduce. Spre deosebire de Obama, Merkel doreste sa indeplineasca acest obiectiv pana in 2020.

Cancelarul german Angela Merkel are planuri mari privind infrastructura Germaniei si mai ales a vehiculelor care vor circula pe aceasta. Oficialul german este pe cale de a finaliza un proiect, care pregateste introducerea in circulatie a 1 milion de vehicule electrice pe soselele germane pana in anul 2020. Proiectul are scopul de a oferi o prima pentru cumparatorii de vehicule electrice, dar valorea acestei prime nu a fost inca discutata.

O prima pentru achizitia de vehicule ecologice ar fi necesara deoarece aceste modele au un pret ridicat de achizitie, in principal din cauza costului ridicat de productie al acumulatorilor folositi. Prima de achizitie a vehiculelor electrice va fi acordata incepand cu anul 2012, si ar trebui sa atraga mii sau chiar zeci de mii de cumparatori de vehicule electrice. Odata ce Germania va avea suficiente vehiculele electrice pe sosele, infrastructura de statii de incarcare ar trebui sa isi mareasca amploarea rapid, iar modelele de acest gen ar putea deveni extrem de populare. Singura problema din planul cancelarului german Angela Merkel ar fi opozitia verzilor, care pretind ca planul acesteia vizeaza doar vehiculele electrice si nu ia in vedere vehiculele care ruleaza pe surse de energie regenerabile. Opozitia din Germania considera ca modelele care folosesc surse de energie regenerabile ar trebui sa fie si ele finantate de stat la achizitie si ca sunt cel putin la fel de utile pentru publicul german.

Producatorii germani de automobile se pregatesc deja pentru aceasta schimbare, fiecare constructor anuntand deja dezvoltarea unui model electric.

Astfel, grupul VAG va lansa modelul Volkswagen Up in 2013, iar Daimler colaboreaza cu Tesla pentru a crea Smart-uri electrice. BMW si divizia sa MINI au creat deja un model electric intitulat Mini e, care a fost testat de publicul din Statele Unite ale Americii. Pe langa asta, BMW doreste sa introduca o marca speciala pentru vehicule ecologice, care are deja in plan un model electric. Audi va folosi platforma lui Volkswagen Up pentru a crea un model electric de clasa premium, pe cand Opel ar putea crea un model bazat pe conceptul Ampera, inspirat puternic din tehnologia lui Chevrolet Volt.

Via | drive.au

Comentarii (2)

  • Marius
    Electric CAR = OK
    Da binenteles ca se vor vinde bine...Super daca vor fi mai multi producatori Germani de masini electrice,eu cel putin voi cumpara un VW Up electric !

    Si iar vor fi Germanii inainte cu multi ani decat altii (sa vedem cand va apare Dacia -Logan-s-au nu ..electric?? si cine va vrea sa il cumpere?!
    4 0
  • @MArius
    Cu tot respectul dar la ora asta la masini hibride Germania reprezinta un mare 0, atat.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru