Opel a lansat Astra Sports Tourer şi Corsa facelift în România

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.12.2010
Opel a organizat ieri lansarea în România a lui Astra Sports Tourer şi a lui Corsa facelift. Ambele modele sunt disponibile pentru comandă, iar livrările vor începe din ianuarie.

Opel a lansat în seara zilei de 16 decembrie modelele Astra Sports Tourer şi Corsa facelift pe piaţa din România. Creatorii primului automobil break din Germania cer 16.450 de euro pentru versiunea entry-level a lui Astra Sports Tourer pe piaţa din România. Versiunea respectivă este echipată cu un motor 1.4 Ecotec de 100 CP şi reprezintă nivelul de echipare Essentia. Nivelul de echipare Enjoy costă 16.830 de euro pentru aceeaşi motorizare.

Cel mai scump Opel Astra Sports Tourer este echipat cu un motor 2.0 CDTI de 160 CP şi beneficiază de aportul unei tranmisii automate cu şase trepte. Versiunea respectivă este oferite în trei niveluri de echipare (deja cunoscute pentru fanii Opel) – Enjoy, Cosmo şi Sport. Primul dintre acestea costă 22.390 de euro cu TVA inclus, în timp ce nivelul de echipare Sport are un preţ de plecare de 24.070 de euro cu TVA inclus. Versiunea testată de Automarket în cadrul lansării internaţionale din Istanbul are un preţ de 24.230 şi este în nivelul de echipare Cosmo.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FIŞA TEHNICĂ ŞI LISTA DE PREŢURI A LUI OPEL ASTRA SPORTS TOURER

PENTRU A CITI TESTUL AUTOMARKET CU OPEL ASTRA SPORTS TOURER, CLICK AICI

După facelift-ul tehnic primit la începutul anului, Corsa a primit şi un facelift estetic, pentru a se încadra în normele estetice ale mărcii din Ruesselsheim.

Odată cu facelift-ul cei de la Opel au introdus şi un motor nou, un CDTI de 1.3 litri şi 95 CP, care pune în mişcare versiunea ecoFLEX a lui Corsa. De data aceasta, motorul vine cu sistemul Start/Stop în standard şi promite un consum mediu de 3.5 litri la suta de kilometri. Emisiile de CO2 au fost reduse şi ele, atingând 94 de grame per kilometru. Unitatea beneficiază de un turbocompresor cu geometrie variabilă şi oferă 190 Nm între 1.750 rpm şi 3.250 rpm. Propulsorul beneficiază de un filtru de particule în standard şi de un sistem de control al emisiilor cu "buclă închisă", nemaintâlnit pe un model de clasă mică până în prezent.

Cei de la Opel au introdus şi tehnologia AFL pe Corsa facelift, care oferă un plus de vizibilitate în toate condiţiile întâlnite pe şosea. Pe lângă asta, modelul este oferit în continuare cu un volan încălzit, iar sistemul de asistenţă la pornirea din rampă a fost implementat şi pe Corsa. Sistemul FlexFix este oferit în continuare şi pentru Corsa Facelift, iar clienţii pot opta şi pentru un plafon panoramic.

Interiorul a primit materiale noi şi un bord texturat. Nivelul de echipare Enjoy este disponibil în două culori diferite, iar bordul şi panoul de instrumente oferă un efect în două tonuri care îi oferă şoferului un sentiment de armonie.

Opţional, cei de la Opel oferă sistemul Touch&Connect pentru Corsa, care oferă un ecran touchscreen de 5 inch, conexiune Bluetooth, iPod şi USB, GPS pentru 27 de ţări şi şapte difuzoare de 4x20 wati. Paleta de culori a fost mărită, iar Opel a adăugat pachetul Linea, care oferă jante din aliaj de 17 inch vopsite în culori asortate cu caroseria şi echipează modelul de clasă mică din Ruesselsheim cu două dungi laterale de dimensiuni mari. Debutul în România va avea loc în 2011, iar preţul de pornire este de 9.314 euro cu TVA inclus.

CLICK AICI PENTRU A CITI TESTUL AUTOMARKET ÎN GERMANIA CU FACELIFT-UL TEHNIC AL LUI OPEL CORSA

Via | Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru