Au fost alesi semifinalistii World Car of the Year 2010

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Cei 59 de jurnalisti auto care formeaza juriul concursului "World Car of the Year" au anuntat lista semifinalistilor pentru editia 2010 a acestei competitii.

Juriul editiei 2010 al concursului "World Car of the Year" a anuntat cei 10 semifinalisti in lupta pentru titlul "Masina Anului 2010 in lume". Juriul este format din 59 de jurnalisti auto din cele mai importante piete ale lumii, acestia urmand sa faca inca o runda de reevaluari inainte de runda finala de vot din februarie. In urma voturilor din februarie, juriul o sa aleaga cei trei finalisti care vor fi anuntati la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. La distanta de o luna, la Salonul Auto de la New York, juriul WCOTY va anunta fericitul castigator.

Concursul "Masina Anului" este structurat pe mai multe categorii, respectiv "Masina de Performanta a Anului", "Designul Anului", "Masina Ecologica a Anului"si "Masina Anului". Premiile "World Car of the Year" au fost inaugurate in 2003 si au fost lansate in ianuarie 2004. Acestea au scopul de a reflecta realitatile pietei auto mondiale si de a recunoaste si premia excelenta in lumea auto la nivel international. Scopul declarat al juriului este de a complementa, nu concura cu programele nationale si regionale din celelalte tari care organizeaza asemenea concursuri.

Competitorii pentru titlul "Masina Anului" editia 2010 sunt:

-Audi Q5

-BMW X1

-Chevrolet Cruze

-Kia Soul

-Mazda3

-Mercedes-Benz E-Klasse

-Opel/Vauxhall Insignia

-Porsche Panamera

-Toyota Prius

-Volkswagen Polo

Competitorii pentru titlul de "Masina de Performanta a Anului" editia 2010 sunt:

-Aston Martin V12 Vantage

-Audi R8 V10

-Audi TT RS

-BMW Z4

-Ferrari California

-Jaugar XFR

-Lotus Evora

-Mercedes-Benz E 63 AMG

-Nissan 370Z

-Porsche 911 GT3

-Porsche Boxster/Cayman

Castigatorul editiei din acest an va intra in randul modelelor precum Volkswagen Golf VI, Mazda2, Lexus LS460, BMW Seria 3 si Audi A6. Audi A6 a castigat acest titlu la editia inagurala si a fost urmat apoi de modelele de mai sus in ordine inversa.

La acea vreme, castigatorul a fost anuntat la Salonul Auto de la Toronto. Incepand cu anul 2006, juriul World Car of The Year au adaugat premiile pentru "Masina de Performanta a Anului", "Design-ul Anului" si "Masina Ecologica a Anului".

Via | WCOTY

Comentarii (12)

  • IAR INSIGNIA? hmmm.greu,dar putine masini
    la Masina anului eu prefer:Volkswagen Polo,Mercedes E -klasse,Porsche Panamera,iar la performanta :Audi R8 v10,Jaguar XFR,Mercedes E63 AMG .
    P
    8 2
  • masina anului
    sunteti penibili cu semifinalistii pt masina anului. Fiti seriosi... Q5 si X1?? Din nou Insignia??? Panamera si PRIUS??? hahaha
    5 11
  • CAR...
    Au scos multe model care aveau sansa si au lasat porcaria aia de POLO ca sa castige... Pe cat pariem ca POLO va fi masina anului???
    10 4
  • Clar ca Polo va castiga.Abia mai fac ghertoii atac cerebral.

    Bine ca au scos jafurile din competitie
    12 4
  • George
    Masina anului
    Bine ca nu sunt niste taranoi romani ca sa dea premiul cel mare vreunui monstru de vreo 1000 de cai cu sigla constructorului cat mai mare si mai stralucitoare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    11 1
  • Parere
    masina anului cred ca o sa iasa VW Polo
    iar masina performanta a anului cred ca o sa fie Audi R8 V10 sau Porsche 911 GT3
    8 2
  • you_hooo
    polo?
    ce aduce nou polo in clasa din care face parte?? sigur va fi prius masina lumii... asta ca sa dea un nou ton modei eco (hibrid)...
    7 5
  • LauCalin
    parerea mea
    Mi se pare destul de greu de preconizat cine va castiga. Oscilez intre Clasa E (pentru ca a primit laude din toate partile) si X1 (pe principiul ca e un compromis bun atat on cat si in offroad). Prius nu cred ca va castiga pentru ca Toyota are imaginea cam praf in perioada asta.
    Titlul de "masina performanta" cred ca il va castiga Porsche 911 GT3 sau Nissan 370Z (pe principiul senzatii super sport la pret relativ redus).
    4 1
  • polo
    polo va castiga sigur. si la cea mai performanta mercedes
    1 2
  • hai cu atentiile
    Polo va castiga, nu pentru ca merita, ci doar pentru ca tata vw stie sa cotizeze cum trebuie si unde trebuie :)
    6 2
  • AI PERFECTA DREPTATE TITI,CAND A IESIT INSIGNIA MASINA ANULUI IN EUROPA AU FOST N MOTIVE PT A JUSTIFICA ACEST LUCRU.CAND A IESIT GOLF VI NU AM GASIT MACAR UN SINGUR MOTIV? HAI SA FIM SERIOS E DOAR UN FACE-LIFT IAT VW ARE MULTI BANI DE CHELTUIT CU JURIUL SI ASA VOR FACE DIN NOU SA CASTIGE POLO.DAR ASTRA J DC NU E PRINTRE FINALISTE? NU INTELEG DELOC ACEASTA TRIERE
    3 1
  • sper
    Sper din toata inima sa nu fie o masina germana (nemteasca , ca sa intelegeti si voi). Le detest atit de mult !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru