Lexus a detronat Porsche in clasamentul JD Power din SUA

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.06.2009
Lexus a urcat in topul clasamentului JD Power din acest an, reusind sa incheie suprematia Porsche. Surpriza acestui an este Suzuki, care a reusit sa avanseze 23 de pozitii fata de anul trecut.

In Statele Unite ale Americii, marca japoneza Lexus a reusit sa detroneze Porsche in editia din acest an a clasamentului J.D. Power. Porsche a ocupat prima pozitie a clasamentului in ultimii trei ani. Criteriul dupa care au fost jurizate modelele a fost numarul de probleme intalnite la fiecare 100 de exemplare. Statisticile din acest an au aratat ca modelele Lexus au intampinat 84 de probleme la 100 de exemplare, pe cand modelele Porsche au intampinat 90. Modelele Cadillac, care au ocupat cea de-a treia pozitie in acest clasament, au intampinat 91 de probleme la 100 unitati.

Locul patru al clasamentului ii revine producatorului coreean Hyundai, care a avut 95 de probleme la 100 de unitati, pe cand cea de-a cincea pozitie ii revine lui Honda, care a avut 99 de probleme la 100 unitati. Mercedes-Benz a inregistrat 101 probleme la 100 de unitati, situatie identica cu cea a modelelor Toyota.

Ford a avut 102 probleme la 100 unitati, pe cand Chevrolet si Suzuki au intampinat 103 de probleme la 100 unitati.

Media per industrie este de 108 probleme la 100 unitati, iar un rezultat favorabil este dat de un numar cat mai redus de probleme. Nissan este sub media industriei, avand 110 probleme la 100 de unitati, iar BMW, Kia si Volkswagen sunt pe aceeasi pozitie, avand 112 probleme la 100 de unitati.

Fata de anul trecut, Cadillac a avansat sapte pozitii, iar Hyundai a reusit sa avanseze 11 pozitii. Honda a inregistrat o imbunatatire de doua pozitii fata de anul trecut, pe cand Infiniti a fost devansata pe locul 11. Cea mai mare imbunatatire a fost obtinuta de modelele Suzuki, care au urcat de pe locul 32 pana pe locul 9.

Cele mai bine modele din segmentele lor au fost Toyota Yaris, Hyundai Elantra Sedan, Scion tC,Nissan 350Z, Lexus IS, Lexus GS, Ford Mustang, Lexus LS, Nissan Altima si Mercury Sable. Printre modelele care s-au clasat pe locurile doi si trei din acest clasament putem enumera si Hyundai Accent, Toyota Prius si Honda Civic, Volkswagen Golf GTI,Mercedes SLK, Cadillac GTS si Infiniti G(toata seria), dar si Mercedes S-Klasse si Chevrolet Impala.

Clasamentul JD Power de mai jos este realizat pentru modelele vandute pe piata din Statele Unite ale Americii, motiv pentru care apar anumite modele, iar unele modele au caracteristici diferite fata de cele disponibile pe piata din Europa.

 

Lexus 84
Porsche 90
Cadillac 91
Hyundai 95
Honda 99
Mercedes-Benz 101
Toyota 101
Ford  102
 Chevrolet 103
 Suzuki  103
 Infiniti  106
Media industriei
 108
 Nissan
 110
 Acura  110
 BMW  112
 Kia  112
 Volkswagen  112
 Audi 118
 Volvo  118
 Mazda
123
 Subaru
130
 Dodge  134
 Jaguar  134
 Mitsubishi  135
 Chrysler  136
 Hummer  136
 Jeep  137
 Saab  138
 smart  138
 Land Rover
 150
 MINI  165

Via | J.D.

Power

 

Comentarii (15)

  • george
    DECI,
    neconcludent...
    0 6
  • george
    Daca nu te pricepi la statistica .......
    Raportul arata ceva BMW, VW si Audi mai rau decat media pe industrie!!!
    DECI!
    4 1
  • george
    IN AFARA DE STATISTICA,
    @ cris

    astia care au facut acest top NU STIU NIMIC!!! Ar trebui sa se faca umoristi pentru ca topul asta e o gluma. Dar nu e nici macar o gluma bun, ca daca era o gluma buna, aparea Chevrolet pe locul 1...

    Initial, am vrut sa spun ca acest TOP AL FIABILITATII nu este altceva decat o cisterna de bullshit.
    N-am spus-o atunci, o spun acum: e o prosteala si o bataie de joc!!!
    Cum sa fie frate Acura pe PAISPE? Si daca era pe 14, sub niste nemtoaice si japoneze, mai ziceam...Dar sa fie pe 14 sub Cadillac, Ford si Chevrolet este absolut stupid. Si exemple sunt multe, nu mai pierd timpul cu ele.

    DECI, un TOP AL FIABILITATII nu se face pe baza sondajelor printre clienti. Se face cum face IKEA testarea mobilei. Daca JD Power nu e in stare sa faca asta, sa se apuce de saorme...Desi, la cat sunt de destepti, cred ca le gresesc si pe astea...
    0 6
  • george
    Cu tot respectul, dar nu te pricepi deloc.
    JD Power sunt cei mai buni in domeniu.
    4 3
  • off
    Acura e pe 12-13 cu nissan...........nu pe 14 :)
    asa a iesit acum.
    la anul va fi altfel...
    1 2
  • george
    TE PRICEPI TU...
    @ cris

    "JD Power sunt cei mai buni in domeniu"
    Nu am spus niciodata ca JD Power nu sunt cei mai buni. Ci doar ca sunt extrem de prosti...Atat!

    Si ca sa vezi cat de prosti sunt, uita-te colea:

    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-bmw-este-cel-mai-inovator-producator-auto-din-america-21976.html

    @ LEE

    Nu se poate asa ceva...Nu-mi vine sa cred...Am ajuns eu sa apar Honda si tu stai ca blegul si te lamentezi?!?!?!

    Cum adica "la anul va fi altfel"?!?!? Daca o sa fie mai prost? O sa fii de acord?

    Sa inteleg ca esti de acord cu ce spun saormarii astia si Acura (mandria companiei Honda) este mai proasta decat Ford?!?!?!Si cu mult mai proasta decat Cadillac?!?! Pai daca au ajuns in halul asta, sa se apuce nene de trotinete. Si daca le pun niste motoare de masini de tuns iarba, le ies trike-uri...O sa rupa gura targului...
    0 4
  • off
    Georgele....................esti rau!
    eu am vorbit frumos si tu?
    unde ai aparat tu ACURA? ai luat-o la misto, si atat.
    e si normal sa fie altfel anul viitor, masinile vor mai pune un an la varsta lor, apar modele noi care pot avea probleme inedite, cate masini, ca si exemplare iei in calcul, etc..........sunt multi factori care pot influenta votul final.
    una sa faci un top cu 2000 de masini CADILLAC si alta sa iei 45.000 toyota.
    nimeni nu stie, poate fi mai bun sau mai prost.
    ma bucur sincer pentru SUZUKI :) BRAVO !
    2 0
  • hmmmm
    ....Fiat nu a participat???
    0 1
  • george
    MIORITA LAIE, LAIE BUCALAIE
    @ LEE

    Iar sunt rau? Mai schimba si tu placa asta ca s-a uzat de tot...
    Eu chiar am aparat Acura si implicit Honda. Tu n-ai observat asta desi era vizibila si de pe portavion. Am spus clar ca locul 14 (ma rog, 12/13) mi se pare nemeritat. Si am mai spus ca n-are cum sa fie mai proasta decat americancele (unele dintre ele).

    Ceea ce a sunat a mistocareala a fost chestia aia cu trotinetele care se lega (precum l-a legat tiganu` pe ta-su) de opinia ta fata de studiu: nu l-ai criticat deloc (desi ai avut dovezi beton in acest sens) si ai mai si dat dovada de o resemnare mioritica. Bine, eu stiu de ce ai mers pe burta la faza asta. Pana acum ne-ai facut capu` mare mie si celorlalti de pe site cu studiile de fiabilitate ale diversilor saormari printre care si JD Power. Acu` sa-i fi atacat, ar fi insemnat sa recunosti ca ai spus prostii...si nu dadea bine deloc.

    Te mai intreb inca o data: esti de acord cu rezultatele studiului? Si poate si raspunzi prin DA sau NU.
    1 3
  • DA
    DA, George, sunt de acord cu acest top.............asta e realitatea acum, ce a fost anul trecut e altceva, ce va fi anul viitor, nimeni nu stie.
    daca ar iesi in fiecare an aceleasi marci pe aceleasi locuri, ce ar fi?
    Sincer, acum, am niste dubii...........niste locuri sunt inversate, parerea mea.
    Repet, cine stie cate exemplare au intrat in top si ce modele.............
    1 1
  • george
    UN AN AVEM LINISTE
    @ LEE

    Nu ne mai bombardezi cu topuri si clasamente ale fiabilitatii de tot penibilul...

    In alta ordine de idei, nu vad care e problema in cazul in care topul real al fiabilitatii ar ramane neschimbat ani de-a randul. Nu e obligatoriu sa faci masini bune intr-un an si proaste in anul urmator...Daca faci masini bune in fiecare an, timp de 10 ani, atunci meriti locul 1 in fiecare an timp de 10 ani...Nu crezi?
    0 2
  • ok
    corect, dar e greu...............unii fac masini noi, scoate la repezeala, si atunci nu toate merg din prima.
    plus ca ce e gresit de prima data, se repara la face-lift, s atunci creste punctajul...........

    Ce a facut Porsche? a stat 3 ani pe primul loc.........a cazut pe 2........poate panamera va fi foarte buna si atunci vor urca din nou pe primul loc ( lexus s-o dea in bara cu 2-3 modele mai noi )
    0 2
  • 3 ani ?
    Ce a cautat 3 ani pe primul loc, Porsche, nu inteleg........
    in fine.............
    0 1
  • george
    AS FI AVUT ALTA PROBLEMA
    @ CTR

    sa fi fost eu in locul tau...Cum ar fi ce cauta Acura pe locu` DOISPE / TREISPE si Honda pe locu` CINCI...

    Dupa tot ce s-a comentat aici, tu inca mai ai nedumeriri din astea? Sa inteleg ca si tu esti de acord cu rezultatele "studiului"?
    0 1
  • Sharky
    ;)
    Nu va mai mirati atat, pt ca era de asteptat ca Lexus sa treaca pe primul loc. In ultimii ani conduc topurile din Marea Britanie, iar in Germania de cinci ani incoace, Toyota nu a putut fi detronata. Si chiar nu ma mira....... doar e producatorul nr. 1 in lume.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru